Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της Κυβέρνησης

H πολιτική διαχείριση συσκότισης των προβλημάτων από τον κορονοϊο, φάνηκε για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση ως προς τον επαναπατρισμό των Ελλήνων αλλά και τον διωγμό των φοιτητών από τις εστίες.

91236648 870708476764937 107478245162614784 o

Πως αλλιώς εξηγείτε ότι είχε ιδιαίτερο εκνευρισμό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο ζήτημα πολλών Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου; Και όπως προκύπτει από την απάντησή του η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει λύση άμεσα. 

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την χθεσινή του ενημέρωση στους συντάκτες για την πορεία της πανδημίας στην χώρα ανέφερε ότι «θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν, γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φέρει όλους τους Έλληνες πίσω», προσθέτοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν ή έχουν εγκλωβιστεί από πτήσεις transit.

Aκατανόητος γραφειοκρατικός ρεβανσισμός.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση που εντείνει τα περιοριστικά μέτρα μετακινήσεων καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι, αναλαμβάνοντας τόσο την ατομική όσο και ένα μέρος της συλλογικής ευθύνης, πετάει όμως στο δρόμο τους φοιτητές από τις εστίες, θεωρώντας ότι επιστρέφοντας στα σπίτια τους δεν θα μεταδώσουν τον φονικό ιό. Όπως αναφέρουν οι φοιτητές το μεγάλο κακό έχει γίνει ήδη καθώς πολλοί σπουδαστές υποχρεώθηκαν να γυρίσουν στην επαρχία, και αυτό θα πρέπει να βαραίνει τη συνείδηση των υπευθύνων. Όπως αναφέρουν, όσοι έχουν μείνει  είναι επειδή γιατί δεν δεν έχουν  τη δυνατότητα να φύγουν. ”Ζητάμε το ίδιο από την πρώτη στιγμή, να ακυρωθεί η αναστολή λειτουργίας των εστιών και να μείνουν ανοικτές μέχρι το τέλος της πανδημίας με αυξημένα μέτρα υγιεινής.

Είμαστε θυμωμένοι και απελπισμένοι, που δεν βρέθηκε ένας λογικός άνθρωπος να βάλει ένα φρένο σε όλο αυτό, και που, παρότι συμφωνούν μαζί μας οι νοσοκομειακοί γιατροί, η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και οι Πρυτάνεις των σχολών μας”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο infonewstime.wordpress.com. Μάλιστα οι φοιτητές δημοσίευσαν και βίντεο που εξηγούν την κατάσταση

 

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι οι φοιτητικές εστίες είναι χώροι μετάδοσης του ιού με κοινά, μπάνια, κοινόχρηστους χώρους και συνάθροιση πολλών ατόμων. Όμως το ίδιο δεν είναι και οι  χώροι εργασίας μιας επιχείρησης  με μηδενικά μέτρα προστασίας, η  ακόμη και το control room ενός τηλεοπτικού σταθμού με 15 άτομα σε ένα χώρο 5Χ5 Αυτά δεν  αποτελούν κίνδυνο και πιθανές εστίες μόλυνσης από τον ιό; 

Τώρα όσο αφορά τον επαναπατρισμό των Ελλήνων από το εξωτερικό, χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έστειλε στο koutipandoras.gr φοιτητής που είναι εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο και δείχνει την προχειρότητα της κυβέρνηση να διαχειριστεί την κρίση. 

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες υπήρχαν επιστροφές Ελλήνων εν μέσω πανδημίας από το εξωτερικό, δίχως να ελεγχθούν η να μπουν σε καραντίνα. Μετά όμως η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να απαγορεύσει τον επαναπατρισμό τους. 

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της κυβέρνησης πιθανόν να κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές. 

Υ.Γ  Την ώρα που γραφόταν το κείμενο, με ανάρτηση του ο Ανδρέας Βούτου ενημέρωνε ότι μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στα social media, οι Έλληνες επέστρεψαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ελλάδα. 

”Μισή χαρά η απρόσμενη επιστροφή μας στην πατρίδα, σήμερα τα ξημερώματα!! Οι σκέψεις μας βρίσκονται ακόμη στο Λονδίνο και στα παιδιά που τους αρνήθηκε η επιστροφή στην Ελλάδα χάριν της γραφειοκρατείας!!’

Δεν μπορώ ωστόσο να μην αναφερθώ στα υπέροχα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν όταν αποβιβαστήκαμε από το αεροπλάνο!! Αν δεν υπήρχατε όλοι εσείς, οι απανταχού Έλληνες, σήμερα θα ξυπνούσαμε για ακόμη μια φορά στα παγωμένα μάρμαρα του αεροδρομίου.

χωρίς περιττά λόγια…’ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ. Είμαστε όλοι μας ευγνώμονες για αυτό που καταφέρατε μέσα σε τρεις μονάχα ημέρες. Η συμπαράστασή και η ανταπόκρισή σας ήταν δώρο Θεού. Να είστε όλοι καλά!!!”

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…