Newsroom

Newsroom

Οι ενώσεις των Γάλλων μουσουλμάνων καλούν τους πιστούς τους να καταδικάσουν τη βία

ρωτοβουλίες για να αποκρούσουν τυχόν ένταση της ισλαμοφοβίας μετά το τραγικό συμβάν στην εφημερίδα Charlie Hebdo παίρνουν οι επικεφαλής του…

fraternite islam

ρωτοβουλίες για να αποκρούσουν τυχόν ένταση της ισλαμοφοβίας μετά το τραγικό συμβάν στην εφημερίδα Charlie Hebdo παίρνουν οι επικεφαλής του Συμβουλίου της μουσουλμανικής θρησκείας (CFCM) και της Ένωσης ισλαμικών οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF). Σε κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσαν ο Ανουάρ Κμπιμπές, αντιπρόεδρος του CFCM κι ο Αμάρ Λασφάρ, πρόεδρος της UOIF, εξήγησαν πως ο μουσουλμανικός κόσμος της Γαλλίας καταδικάζει απερίφραστα πράξεις σαν κι αυτή που έλαβε χώρα την Τετάρτη στη σατηρική εφημερίδα. 

“Είναι απαραίτητο να φωνάξουμε δυνατά ότι όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία” είπαν εξηγώντας γιατί οι οργανώσεις τους προτρέπουν τους ιμάμηδες ανά τη Γαλλία να αφιερώοσυν το κήρυγμα της Παρασκευής στην καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας.  

Ο Νταλίλ Μπουμπακέρ, πρόεδρος του CFCM και επικεφαλής του Μεγάλου Τζαμιού του Παρισιού έκανε έκκληση στο κράτος και τα πανεπιστήμια να “εξασφαλίσουν τη λαϊκή εκπαίδευση των ιμάμηδων”. 

Το CFCM κι η UOIF μάλιστα καλούν τους πιστούς τους να συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για το γεγονός στο Charlie Hebdo που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή. Σημειώνεται ότι στη Γαλλία ζουν 3,5 έως 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, σε σύνολο περίπου 66 εκατομμυρίων κατοίκων. 

Με στοιχεία από το lemonde.fr 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…