Οι εναρμονισμένες συμμορίες θέλουν και άλλο πλιάτσικο

Το παρακράτος λύσσαξε να αντικαταστήσει τη Θάνου που αποπειράθηκε να ελέγξει τη Μποκοτά, τη «Καμόρα» στη διακίνηση του Τύπου

Στέφανος Τζουμάκας 08/08/2019 | 15:27

Οι  μάχες κατά των εναρμονισμένων πρακτικών  των ολιγαρχών  σε κλάδους της παραγωγής, του εμπορίου, των εργολάβων  των τραπεζών,  των ΜΜΕ  θα είναι αδυσώπητες  όσο  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές  ή συμπράττουν  ή ανέχονται   με τη στήριξη ανέντιμων δικαστών και δημοσίων λειτουργών.

Η Θάνου αποπειράθηκε να ελέγξει τη Μποκοτά, τη «Καμόρα» στη διακίνηση του Τύπου. Δηλαδή τα ελάχιστα.

Και το παρακράτος λύσσαξε να την αντικαταστήσει.

Οι εναρμονισμένες συμμορίες θέλουν και άλλο πλιάτσικο .

Η Ευρωπαϊκή  οδηγία 1/2019 απαγορεύει την αναδρομικότητα των κωλυμάτων  και δεξιοί πανεπιστημιακοί  ως  θεραπαινίδες αφεντικών υποστηρίζουν ακόμη  και  τη κατάλυση της αρχής της μη  αναδρομικότητας των διατάξεων.

 Έχουν όμως  τεράστιες ευθύνες διαχρονικά τόσο οι Εθνικές  Κυβερνήσεις όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση   που τα λόμπι των καρτέλ  έχουν δικτυωθεί για τα καλά στις Βρυξέλλες  με πρωτοφανή προώθηση τη πρακτική της  κατάχρησης  εξουσιών σε βάρος των ευρωπαίων πολιτών.

Δέκα χρόνια αλώνιζαν με το δεξιό δικαστή Κυρατσάκη.

Πότε θα έλθει η ώρα να  γίνει μια άλλου τύπου  συζήτηση  για ορισμένους δήθεν αδέκαστους  δικαστές   και εισαγγελείς, παραρτήματα  της διαπλοκής  και της δεξιάς.

Ποιοι θα τολμήσουν να αγγίξουν τα cartel, τη συμμορία εναρμόνισης τιμών στα super market;; Ποια είναι τα μικρομεσαία εισοδήματα που μπορούν να αντέξουν  την προμήθεια τροφίμων  που οι τιμές τους αποτελούν μάστιγα για τη διαβίωση;

Ποιoι  θα τολμήσουν   να ασχοληθούν με τη καταστροφή των τιμών του γάλακτος που το διέλυσαν  ως προϊόν, κατακλύζοντας με απάτες τη παραγωγή προϊόντων με λίμνες από σκόνη  γάλα, εμφανίζοντας  τα προϊόντα αυτά  ως δήθεν  παραγόμενα από φρέσκο γάλα;;

Ποιοι θα τολμήσουν να ασχοληθούν με την απάτη των δήθεν φρέσκων χυμών που είναι αποψυγμένοι από τη Βραζιλία ;;

Ποιοι θα τολμήσουν να πουν γιατί με τις  εναρμονισμένες πρακτικές διέλυσαν τις τιμές κρεάτων και η χώρα εισάγει κάθε χρόνο  κρέατα αξίας 16 δις, ναι 16 δις Ευρώ- όσο ένα  μνημόνιο-  για κάθε χρόνο. Και αντίστοιχο ετήσιο  έλλειμα  στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.

Ποιοί θα τολμήσουν να αγγίξουν το καρτέλ των τραπεζών  και των  πρακτικών καμόρας που εφαρμόζουν από κοινού.

Για να μη μιλήσουμε για το καρτέλ  στα τσιμέντα, στα ελαιουργεία, στα  δίδακτρα  του ιδιωτικού τομέα  κ.ο.κ.

Και μη μιλήσουν  οι αγορασμένοι πολιτικοί και οι εξωνημένοι δημοσιογράφοι για αγορά  γιατί οι αγορές έχουν κανόνες  ή για το θεμιτό κέρδος  γιατί είναι άλλο το  κέρδος και άλλο η κερδοσκοπία και η κλεπτοκρατία.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.