Newsroom

Newsroom

Οι εμμονές των δανειστών για πλειστηριασμούς-ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση καθυστερούν την εκταμίευση της δόσης

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελούν τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και για…

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελούν τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό προκύπτει ύστερα από τις τριήμερες συνομιλίες των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Οι δανειστές πιέζουν στην ουσία για απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καθώς βάζουν πολύ χαμηλά όρια αντικειμενικής αξίας για τα ακίνητα που θα προστατεύονται αλλά και εισοδηματικά κριτήρια στα όρια της φτώχειας προκειμένου να προστατεύεται κάποιος. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση αναζητά πολιτική λύση και με τη βοήθεια του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Αναφορικώς με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να ισχύσουν διαφορετικοί και μειωμένοι συντελεστές, ή ο ΦΠΑ θα είναι 23% ή δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ. Η εξεύρεση ισοδυνάμων είναι απαραίτητη για να κλείσουν τα 48 προαπαιτούμενα, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση φέρνει τη Δευτέρα πολυνομοσχέδιο προκειμένου να κλείσει εκκρεμότητες που παραμένουν για κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τα 48 προαπαιτούμενα. Υπενθυμίζουμε ότι, επίσης τη Δευτέρα, έρχεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…