ΔΤ

Δημήτρης Τσίρκας

Οι εμβολιασμένοι του σήμερα θα γίνουν οι ανεμβολίαστοι του αύριο…

 Οι ανεμβολίαστοι γίνονται οι νέοι παρίες, οι «ανέγγιχτοι» της κορωνοδυστοπίας.

mathew schwartz E1BvAesrLdM unsplash

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα ή δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, από ιδιωτικά εργαστήρια, για να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Αλλά τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά…

Οι ανεμβολίαστοι, υγιείς ή όχι, με ή χωρίς τεστ αποκλείονται από μια σειρά κοινωνικές δραστηριότητες (εστίαση, διασκέδαση κλπ.). Αλλά τα μέτρα δεν δημιουργούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας….

Ένας εμβολιασμένος φορέας ή ασθενής κόβιντ (πλέον ξέρουμε ότι, αν και σε μικρότερο βαθμό, δύναται να κολλήσει, να μεταδώσει και να νοσήσει) θα μπορεί να μπει χωρίς τεστ ή άλλον περιορισμό σε ένα καφέ ή εστιατόριο και να μεταδώσει τον ιό. Ένας υγιής ανεμβολίαστος όχι. Αλλά τα μέτρα είναι για την ανάσχεση της πανδημίας…

Οι ανεμβολίαστοι επιβαρύνονται με 40 ή 80 ευρώ τον μήνα από έναν μισθό που πολλές φορές δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ μόνο και μόνο για να μπορούν να δουλεύουν. Αλλά το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό… Απλώς όπως και στον Νονό, τους κάνουν μία πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν.

Μετά τα ατελείωτα λοκντάουν, τα χαράτσια και την ασφυκτική αστυνόμευση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας, τώρα ο πληθυσμός χωρίζεται στα δύο, στους «μέσα» και στους «έξω». Οι ανεμβολίαστοι γίνονται οι νέοι παρίες, οι «ανέγγιχτοι» της κορωνοδυστοπίας.

Σε αντίθεση όμως με τις κάστες της Ινδίας εδώ τα όρια είναι ρευστά και τα γκολ ποστ μετατοπίζονται διαρκώς.

Οι εμβολιασμένοι του σήμερα θα γίνουν οι ανεμβολίαστοι του αύριο, αφού όπως ήδη δείχνει το Ισραήλ, θα χρειαστεί και τρίτη και τέταρτη και ν δόση για να πιάσουμε την περιβόητη ανοσία της αγέλης. Αυτή όμως θα βρίσκεται πάντα δύο βδομάδες και μία δόση μακριά…

Μέχρι τότε, οι άλλοτε καθολικές ελευθερίες και τα δικαιώματα ξεπέφτουν σε «προνόμια» που τα μοιράζει η εξουσία των κυβερνητών και των ομοκρέβατών τους λοιμωξιολόγων, σε όσους πειθαρχούν στις εντολές τους και επιδεικνύουν όλο καμάρι το «πράσινο» πιστοποιητικό τους. Αν το κάνουν και τατουάζ στο χέρι, ακόμα καλύτερα.

ΥΓ. Άραγε πόση μίζα να έχουν εξασφαλίσει από τα ιδιωτικά εργαστήρια;

* Αναδημοσίευση από την προσωπική σελίδα στο Facebook του Dimitris Tsirkas

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Κηφισιά (video)

CropImage 15

Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Κηφισιά (video)

Καταστράφηκε ολοσχερώς το μισό εργοστάσιο - Ανησυχία για τις τοξικές ουσίες που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…