Οι Έλληνες κόβουν τα…έξοδα για τα αυτοκίνητα τους

Περικοπές σε ό,τι έχει να κάνει με τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους κάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν…

Περικοπές σε ό,τι έχει να κάνει με τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους κάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ χιλιάδες είναι ανασφάλιστα και δεν διαθέτουν σήμα τελών κυκλοφορίας. Ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ παραμένει σταθερός, στα 2 εκατομμύρια περίπου, κάτι που ισοδυναμεί με απώλεια 400 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”. Παράλληλα όμως, οι ιδιοκτήτες κάνουν περικοπές και στην ασφάλιση- 800.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, από τα οποία τα 250.000 αυτοκίνητα, δεν είναι ασφαλισμένα. Επιπλέον, σήμα τελών κυκλοφορίας έχουν προμηθευτεί για το 2014 συνολικά 5,5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων, έναντι 6 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. Μείωση που δεν δικαιολογείται από την ακινητοποίηση αυτοκινήτων, καθώς με δεδομένο ότι 200.000 ιδιοκτήτες παρέδωσαν τις πινακίδες, υπολείπονται άλλοι 300.000 που θα έπρεπε να είχαν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων διαμορφώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα 5,6 εκατ. οχήματα από 5,8 εκατ. οχήματα που ήταν ασφαλισμένα μέχρι το περσινό καλοκαίρι. Κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι ατόνησαν οι έλεγχοι, που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα. Κάτι που φαίνεται πως ισχύει και για την περίπτωση των αυτοκινήτων που δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ. Εκτός από τα Ι.Χ., ανέλεγκτες παραμένουν και περίπου 1 εκατ. μοτοσικλέτες, οι οποίες πλέον υποχρεούνται και αυτές να περνούν από ΚΤΕΟ. Την ίδια ώρα, υπάρχει και το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών.

Μήνυμα…”ενότητας” στέλνει ο Μητσοτάκης από την Τήνο την ώρα που δεκάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Έβρο

AP - Μητσοτακης

Μήνυμα…”ενότητας” στέλνει ο Μητσοτάκης από την Τήνο την ώρα που δεκάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Έβρο

Περίπου 40 πρόσφυγες και προσφύγισσες σαν την Μαρία και την οικογένειά της βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε…

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Τον είχα δει με τα μάτια μου να τη χτυπάει» – Οι καταθέσεις για τη 17χρονη Νικολέττα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Τον είχα δει με τα μάτια μου να τη χτυπάει» – Οι καταθέσεις για τη 17χρονη Νικολέττα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις πρότερες παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές του νεαρού γυναικοκτόνου.