Newsroom

Newsroom

Οι Έλληνες διαλέγουν Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις στη γειτονική χώρα – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

«Οι Έλληνες επισκέπτονται περισσότερο περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα, Χειμάρρα, Αργυρόκαστρο και Τεπελένι», αναφέρει υπεύθυνος τουριστικού γραφείου

αλβανια

Η Αλβανία φαίνεται πως αποκτά συνεχώς νέους θαυμαστές καθώς οι κρατήσεις ανεβαίνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ στα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές, με τους βορειοελλαδίτες να αξιοποιούν τα πακέτα που αφορούν παραθαλάσσιους προορισμούς σε Ιόνιο και Αδριατική.

Οι Έλληνες, όπως αναφέρει στο thesstoday ο Πασχάλης Γερομπακάνης υπεύθυνος τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, προσελκύονται από τις προσιτές τιμές.

«Η Αλβανία έχει ενταχθεί στα προγράμματά μας την τελευταία διετία και αποτελεί από τις πρώτες επιλογές του κόσμου για ένα 3ήμερο ή 4ήμερο city break στα Βαλκάνια.

Οι εκδρομές γίνονται όλο τον χρόνο εκτός καλοκαιριού, ιδιαίτερα σε τριήμερα και γιορτές όπως Πάσχα, ημέρα Αγίου Πνεύματος και 28η Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες επισκέπτονται περισσότερο περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα, Χειμάρρα, Αργυρόκαστρο και Τεπελένι», δηλώνει.

Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο στην Αλβανία

«Υπάρχουν τριήμερα και τετραήμερα που κοστολογούνται από 160 έως 240 ευρώ, αναλόγως το ξενοδοχείο και για αρκετούς είναι μεγάλος παράγοντας. Ιντριγκάρει τον κόσμο όλη η διαδικασία γιατί είχαν την χώρα στο μυαλό τους με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο και αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια.

Πριν 4-5 χρόνια ήταν μηδενική η κίνηση προς Αλβανία, υπήρχε ιδιαίτερη ανασφάλεια, αλλά από όταν μπήκε στον τουριστικό χάρτη και άρχισε να διαφημίζεται είτε μέσω social media είτε μέσω τηλεόρασης, δε φοβάται ο κόσμος, το επιλέγει και θέλει να δει το πριν και το μετά», τόνισε ο κ. Γερομπακάνης.

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση

Την ίδια ώρα οι ξενοδόχοι βλέπουν με ικανοποίηση την κίνηση να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Ο Μιχάλης Ζώτος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Χειμάρρα αναφέρει στο thesstoday.gr πως αυτό το καλοκαίρι είναι από τα καλύτερα όσον αφορά την πληρότητα, με τους επισκέπτες να προέρχονται κυρίως από Γερμανία, Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Πάμε πολύ καλά από κίνηση, η οργάνωση γίνεται χρόνο με το χρόνο καλύτερη γιατί είμαστε καινούριοι στον τομέα του τουρισμού.

Οι επισκέπτες αυτή την περίοδο είναι από το εξωτερικό, όχι τόσο Έλληνες, καθώς η Ελλάδα τους θερινούς μήνες έχει την τιμητική της. Στη Χειμάρρα λειτουργούν όλοι οικογενειακές επιχειρήσεις κι αυτό δίνει ένα καλό προβάδισμα σε μια καλή φήμη στο εξωτερικό, κάτι που αρέσει στους ξένους.

Στη Χειμάρρα, η θάλασσα είναι στο Ιόνιο Πέλαγος, όπως και στην Κέρκυρα, γι’ αυτό γεμίζουν και τα beach bar.

Στην έλευση των τουριστών έπαιξε μεγάλο ρόλο και η ένταξη απευθείας πτήσεων με οικονομικές τιμές.

Για παράδειγμα, με γνωστές οικονομικές αεροπορικές εταιρείες υπάρχουν εισιτήρια από Ιταλία ή Αγγλία για Τίρανα, με 25 ευρώ», δήλωσε.

Ο ξενοδόχος επισημαίνει ότι οι τιμές στην Αλβανία παραμένουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ οι επισκέπτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε επιλογές για όλα τα βαλάντια.

«Υπάρχουν φθηνές επιλογές και ποιότητα ζωής, αναλόγως με το τι ψάχνει ο καθένας. Τα σχόλια που ακούμε από τους επισκέπτες είναι θετικά, εντυπωσιάζονται από τη φυσική ομορφιά αλλά και από τη φιλοξενία μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Με απευθείας ανάθεση παίρνει τη σημαία η Μαρία Σάκκαρη;

Η καταγγελία Νικολαΐδη για Αυγενάκη «που πέρασε στα ψιλά» – Η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη (video)

Δούκας: «Πανηγύρισε» με ανάρτηση για τις εκλογές στη Γαλλία και του απάντησε ο Παύλος Πολάκης

Η διαφορετική ανάγνωση του ΚΚΕ για τις εκλογές στη Γαλλία και τη νίκη της Αριστεράς – Η δήλωση Κουτσούμπα

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι