Οι Έλληνες αθλητές της Ιστιοπλοΐας σπάνε την «ομερτά» της ομοσπονδίας

Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι μιλούν σε βίντεο και καταγγέλλουν την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε βάρος του Ολυμπιονίκη Ν. Κακλαμανάκη, αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ.

701242 0

Στο βίντεο μιλούν Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως Νίκος Κακλαμανάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Βασιλεία Καραχάλιου, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής και άλλοι.

Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο και με φόντο τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση, διαδίδεται ξανά και ίσως με μεγαλύτερη απήχηση στα social media από την πρώτη του κυκλοφορία.

«Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την ομοσπονδία είναι ένας συνεχής πόλεμος», λέει η Σοφία Μπεκατώρου. «Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωπικά deal, ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε και όποιος αντέξει», καταγγέλλει η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Νο2 στον κόσμο Βασιλεία Καραχάλιου που δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά της σε επόμενα πλάνα.

«Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να λέει ότι «εγώ, εάν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία ημέρα». Μάλιστα σε μία νύχτα είπε», επανέρχεται η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ενώ ο χάλκινος ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής κάνει λόγο για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».

 

«Ντόμινο» παραιτήσεων από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας 

Εξελίξεις στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας έχει προκαλέσει η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από υψηλόβαθμο στέλεχος. 

Μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου και μέλος του ΔΣ, Γιώργος Χριστόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του «για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας».

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του. 

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

 Κατόπιν  των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους  αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης  ΕΙΟ  και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί  το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ» έγραψε ο Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παραίτηση από τα καθήκοντά του, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΙΟ, έχει υποβάλλει και ο δικηγόρος Χρήστος Ηλιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χτες το απόγευμα, σε συνεδρίαση του ΔΣ, ζητήθηκε και ελήφθη η παραίτηση του αντιπροέδρου, Αριστείδη Αδαμόπουλου, ο οποίος είναι ο καταγγελλόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική βία εναντίον της.»

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

6198422

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

Δείτε την κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μοναχούς στην Αμοργό

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…