Οι Έλληνες μαχητές που πολεμούν τον ISIS στο Κουρδιστάν

Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει στο φως φωτογραφίες Eλλήνων μαχητών που πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν, στην «αναρχική γη» της Ροζάβα

5926a0fa1dc52454178b46a5

Σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», και το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη, δείχνει Έλληνες μισθοφόρους, να μάχονται κατά του ISIS, στη στη Ροζάβα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μισθοφόροι από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν στην περιοχή για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες.

Οι Ελληνες που φτάνουν στη Ροζάβα, όπως και οι άλλοι μισθοφόροι από άλλες χώρες του κόσμου, «βαφτίζονται» με κουρδικό όνομα, προκειμένου -όπως λένε- να εκφράσουν τη διεθνιστική τοποθέτησή τους. Οι Ελληνες, πάντως δεν συνηθίζουν να δημοσιεύουν οπτικό υλικό από τη δράση τους στα social media. 

Το 2015, ωστόσο, είχε κυκλοφορήσει σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν Έλληνας μαχητής που κρατούσε πολεμικό όπλο να απευθύνει χαιρετισμό σε Κούρδους και άλλους αντάρτες στα ελληνικά. Οι μετακινήσεις Ελλήνων στη Ροζάβα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας. Και αυτό διότι σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί διατυπώνεται η άποψη ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.

Το ρεπορτάζ φέρνει στο φως φωτογραφίες μαχητών που κρατούν πολεμικά όπλα και φορούν στολές παραλλαγής και κουκούλες, έχοντας φόντο τοίχο που γράφει στα ελληνικά: «Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Σε άλλη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα σε μαχητές με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα, υπάρχει πανό που γράφει στα ελληνικά: «Ούτε βήμα πίσω».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…