Newsroom

Newsroom

Oι ελεύθερες παραλίες της Αττικής χωρίς είσοδο

Οι παραλίες της Αττικής που δεν πληρώνετε είσοδο για να κολυμπήσετε... Ειδικά εάν σας περισσεύει λίγος ελεύθερος χρόνος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ακόμα και μία μικρή απόδραση μέσα στην πόλη, είναι αρκετή για να γεμίσετε ενέργεια και άρωμα καλοκαιριού.

59638e641dc5244e608b45c0

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

Καβούρι

Σε απόσταση περίπου 17 χλμ. από την Αθήνα, λίγο πριν τη Βουλιαγμένη, θα κολυμπήσετε στις αμμουδερές παραλίες Μεγάλο Καβούρι και Άγιος Νικόλαος.

Γαλάζια Ακτή

Η Γαλάζια Ακτή είναι η πρώτη οργανωμένη παραλία στην περιοχή του Σχινιά Μαραθώνα, με πλούσια ιστορία, αφού από το 1868 στην υπέροχη ψιλή άμμο της έκαναν τα μπάνια τους πολλές διάσημες προσωπικότητες και αποτελούσε προορισμό για όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Κακιά Θάλασσα – Κερατέα

Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο.

Ζούμπερι, Νέα Μάκρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις.

Ψάθα

Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια.


Μάτι

Στο δρόμο από το Μάτι προς τη Νέα Μάκρη στον κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, λίγο πριν από την ταμπέλα που αναγράφει Οικισμός Αμπελούπολης, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο χωράφι με πεύκα. Εκεί βρίσκεται ένας μικροσκοπικός κόλπος με πεύκα που φτάνουν μέχρι τα πράσινα νερά.

Μαύρο Λιθάρι

Έχει πάρει το όνομα της από τον μαύρο βράχο, στην αριστερή πλευρά της και βρίσκεται στο 46ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου στην περιοχή της Σαρωνίδας.

Θυμάρι

Αν και το μεγάλο της προσόν είναι τα καθαρά νερά, η παραλία του Θυμαριού συνδυάζει άμμο με ψιλό χαλίκι. 55 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.

Πασαλιμάνι Σουνίου

Είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Αττικής αφού βρίσκεται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από τον δρόμο και δεν είναι γνωστή. Για να τη βρείτε πρέπει να στρίψετε στο 72ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου και να διασχίσετε τον οικισμό μέχρι να πέσετε πάνω στο… κύμα.


Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες που απέχει 36 περίπου χλμ. από την Αθήνα. Η παραλία της Ερωτοσπηλιάς στο Πόρτο Ράφτη κατακλύζεται από κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. Μία παραδεισένια παραλία με αμμουδιά, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου. 

Λεγραινά

Η παραλία των Λεγραινών συνδυάζει ψιλή, χρυσαφένια άμμο με γαλανά νερά και έλλειψη πολυκοσμίας. Θα τη συναντήσετε λίγο μετά το Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου.