Οι εκπλήξεις των Όσκαρ: Καλύτερη ταινία το Green Book, ένα βραβείο για το The Favourite

Βραβείο σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν, Α' Ανδρικού Ρόλου στον Ράμι Μάλεκ

oscars 2019 1

Αρκετές ήταν φέτος οι εκπλήξεις στην απονομή των βραβείων Όσκαρ, με το Green Book να αναδεικνύεται καλύτερη ταινία της χρονιάς, αφήνοντας πίσω του το Roma του Αλφόνσο Κουαρόν και το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου.

Πάντως, το Roma κέρδισε τρία Όσκαρ (Σκηνοθεσίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας, Φωτογραφίας), ενώ η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αν και διεκδικούσε βραβεία σε 9 κατηγορίες, κατέκτησε τελικά μόνο ένα Όσκαρ, αλλά ένα από τα σημαντικότερα της βραδιάς, καθώς η Ολίβια Κόλμαν απέσπασε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν την Γκλεν Κλόουζ να παίρνει το αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στο The Wife.

«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε.

Το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Ράμι Μάλεκ, που «μεταμορφώθηκε» σε Φρέντι Μέρκιουρι στο πολυσυζητημένο Bohemian Rhapsody.

«Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που με φέρατε εδώ, όλους όσοι με βοηθήσατε, στοιχηματίσατε πάνω μου, κι ας μην ήμουν η πιο προφανής επιλογή. Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς κι η ιστορία μου γράφεται τώρα (…). Είμαι ευγνώμων σε όποιον πίστεψε σε μένα, θα κρατήσω αυτή τη στιγμή σαν θησαυρό» είπε ο Μάλεκ.

Το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο Μαχερσάλα Άλι για την ερμηνεία του στο «Πράσινο Βιβλίο», ενώ η Ρετζίνα Κινγκ επικράτησε στην κατηγορία του Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει».

Ακόμα, οι Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Κάρι και Πίτερ Φαρέλι κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, για το «Πράσινο Βιβλίο», ενώ οι Tσάρλι Βάχτελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτζ, Κέβιν Γουίλμοτ και Σπάικ Λι κέρδισαν το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση».

Επίσης, οι Λέιντι Γκάγκα, Μαρκ Ρόνσον, Άντονι Ροσομάντι και Άντριου Γουάιατ κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το «Shallow» που ακούγεται στην ταινία «Ένα Αστέρι Γεννιέται».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…