Οι εκλογές στο Κουτί της Πανδώρας

Την Κυριακή 26 Μαΐου ο παλμός των εκλογών χτυπάει στο koutipandoras.gr

NewsRoom 25/05/2019 | 12:56

Από τις 07.00, την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr σας παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις της κρίσιμης εκλογικής διαδικασίας. 

Με το κλείσιμο της κάλπης στις 19.00 μπορείτε να παρακολουθείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Ευρωβουλή, τις Περιφερειακές και Δημοτικές αναμετρήσεις, μέσα από την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει τα αποτελέσματα που θέλει να δει ανά πάσα στιγμή.

Ρεπορτάζ, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και όλες οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη θα παρουσιάζονται από τους δημοσιογράφους του koutipandoras.gr 

Τί πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Μάθε πού ψηφίζεις

Για να μάθουμε πού ψηφίζουμε μπαίνουμε στην εφαρμογή "Μάθε πού ψηφίζεις" του Υπουργείου Εσωτερικών, γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουμε.

Τι έγγραφα χρειαζόμαστε

Χρειαζόμαστε αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Άλλα δημόσια έγγραφα (π.χ. δίπλωμα οδήγησης) μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις.

Πώς ψηφίζουμε

Θα υπάρχουν τέσσερις κάλπες σε δύο εκλογικά τμήματα, τα οποία θα βρίσκονται δίπλα δίπλα.

Θα είναι το εκλογικό τμήμα Α και το εκλογικό τμήμα Β

Στο εκλογικό τμήμα Α ψηφίζουμε για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές.

Στο εκλογικό Β ψηφίζουμε για τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές.

Πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε

Ευρωεκλογές

Μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Αν βάλουμε περισσότερους, δεν μετράει κανένας σταυρός, απλώς προσμετράται το ψηφοδέλτιο στον συνδυασμό που έχουμε επιλέξει και μόνο αυτό.

Δημοτικές και περιφερειακές

Η εφορευτική επιτροπή που θα βρίσκεται στο κάθε εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουμε, θα μας ενημερώνει γιατί αυτό αλλάζει από περιφέρεια σε περιφέρεια και από δήμο σε δήμο.

Κοινοτικές

Το ίδιο συμβαίνει και με τους σταυρούς στις κοινοτικές εκλογές.

Ενδεικτικά, για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων είναι μέχρι δύο οι σταυροί, για κοινότητες έως 300 κατοίκων είναι μέχρι ένας ο σταυρός. 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.