Newsroom

Newsroom

Oι εκδηλώσεις της εβδομάδας: «Τραβιάτα» στο Ηρώδειο, «Δαναΐδες» στην Επίδαυρο

Όλα όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες: θέατρο, χορός, κινηματογράφος και εκδηλώσεις. 

δαναιδες

«Porta Aurea» στη Θεσσαλονίκη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση του Χρήστου Κούντουρα με τίτλο «Porta Aurea». Ο καλλιτέχνης σχολιάζει την ιστορική σχέση Κωνσταντινούπολης – Θεσσαλονίκης, μια σχέση αμφίδρομη ήδη από την εποχή της ρωμαϊκής αρχαιότητας. Επιλέγει να εικονογραφήσει την κύρια πύλη των δύο πόλεων που φέρει το όνομα Porta Aurea (Χρυσή Πύλη) δουλεύοντας με μεικτή τεχνική κολάζ, με χαρτί και σχέδιο. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από όψεις παλαιών αστικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης.

INFO

Εως 30/9, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρόνικου 6

«Τραβιάτα» στο Ηρώδειο

Η καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Τζουζέπε Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, θα ζωντανέψει σε μια νέα παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

INFO

30, 31/7, 21.00, Ηρώδειο

Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα

Η 17η Γιορτή Παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί στην Κέα και θα έχει θέμα «Ελληνική μυθολογία». Αφηγητές παραμυθιών και μουσικοί καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα, την Κορέα, τη Βρετανία, τη Νορβηγία και την Περσία και απλώνονται από άκρη σε άκρη του νησιού για να μεταφέρουν ιστορίες από τη μυθολογία. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

INFO

Εως 4/8

Love by the Sea στην Αμοργό

Ο ξενώνας Απέραντο Γαλάζιο στην Αιγιάλη της Αμοργού φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Αριάδνης Βιτάσταλη με τίτλο «Love by the sea». Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν στο νηπιαγωγείο & δημοτικό σχολείο Αιγιάλης – Θολαρίων. Η Αριάδνη Βιτάσταλη είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, με σπουδές ζωγραφικής στη Γαλλία, έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έργα της υπάρχουν σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.

INFO

Εως 20/8, ξενώνας Απέραντο Γαλάζιο, Αιγιάλη, Αμοργός

Στις όχθες του Αλιάκμονα

Το River Party επιστρέφει στις μουσικές ρίζες του και μας καλεί για 41η χρονιά στις όχθες του Αλιάκμονα στο πανέμορφο Νεστόριο της Καστοριάς. Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100ο C, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Planet of Zeus, οι Πυξ Λαξ, οι Nightstalker, οι Κακό Συναπάντημα και οι Active Member είναι μερικά από τα ονόματα τα οποία θα ανέβουν στις τρεις μουσικές σκηνές που θα στηθούν φέτος στο φεστιβάλ.

INFO

29/7-4/8

«Δαναΐδες» του Ανδρέα Κάλβου

Σχεδόν για δύο αιώνες οι «Δαναΐδες» περιμένουν πίσω από το πέπλο τους τη στιγμή που θα καταφέρουν να ακουστεί ο λόγος τους και η φωνή τους πάνω στη σκηνή. Στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, δίπλα στο αρχαίο τείχος της πόλης, μερικά μέτρα από τη θάλασσα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά το ποιητικό κείμενο του Ανδρέα Κάλβου σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη.

INFO

2, 3/8, 21.30, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Επίσης:

Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Πάνος Φραγκιαδάκης στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας (3/8)

Mε παραμύθια, σύγχρονη διαδραστική παράσταση μουσικού θεάτρου και τρεις συναυλίες με ευρύ φάσμα ρεπερτορίου επιστρέφει φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου (2-10/8).

Το Saristra Festival δίνει ξανά ζωή στο εγκαταλειμμένο χωριό των Παλιών Βλαχάτων Σάμης στην Κεφαλονιά για τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, τέχνη, κινηματογράφο και πολλές παράλληλες δράσεις (2, 3, 4/8)

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…