Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Κινηματογράφος στην Ολυμπία, νέοι χορογράφοι στη Στέγη

Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα: όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

φεστιβαλ ολυμπιας

Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

Δύο μέρες, οκτώ πρωτότυπα έργα, δύο έργα-έκπληξη πριν από την επίσημη έναρξη, δύο εργαστήρια, μία συζήτηση, έντεκα νέοι δημιουργοί. Οχτώ νέες χορογραφίες σε διεθνή πρεμιέρα. Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση περιλαμβάνει παραστάσεις, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις. Ενα πυκνό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει τάσεις και αναζητήσεις που διατρέχουν τη σύγχρονη χορευτική σκηνή και τη νέα σκέψη, τόσο για την τέχνη όσο και για τη ζωή.

INFO

27/1-2/2 (17.00-23.00)

Για μια ηρωίδα της Αντίστασης

Η Ομάδα Ρίχτερ παρουσιάζει την πειραματική σκηνική σύνθεση «ΗΡΩ ΙΔΑ» με αφορμή τη ζωή και τον θάνατο της έφηβης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Ηρώς Κωνσταντοπούλου, η οποία εκτελέστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 σε ηλικία 17 χρονών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Κείμενο: Νίκη Ανδρικοπούλου. Ερμηνεύουν: Νίκη Ανδρικοπούλου, Μαρένια Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Μαρούγκας

INFO

Aπό 26/1, για πέντε Κυριακές στις 21.00. KOTES – X Booze, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

5e2ead96825e63534c132354
 

Ανθρώπινη μορφή στον 20ό αιώνα

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και το Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζουν την έκθεση «Η ανθρώπινη μορφή στην ελληνική ζωγραφική: 20ός αιώνας». 73 μοναδικοί πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής παρουσιάζονται στην έκθεση με σκοπό να προβάλουν την περιπέτεια της ανθρώπινης μορφής στην ιστορία της ελληνικής ζωγραφικής του προηγούμενου αιώνα.

INFO

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα για να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου). Ενδεικτικά, στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Shoah» του Κλοντ Λανζμάν (27/1, 14.00 και 28/1, 12.30), ενώ στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος παρουσιάζεται η έκθεση/εγκατάσταση «Σαν πρόκες καρφώνονται οι λέξεις».

INFO

Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, Νίκης 39, Αθήνα

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, προσκαλεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος όλη την οικογένεια για ένα συναρπαστικό διήμερο, οπότε και θα προβάλει τις βραβευμένες ταινίες του 22ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 19ης Camera Zizanio δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους σινεφίλ όλων των ηλικιών να πάρουν μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Ολυμπίας που αποτελεί πρότυπο πολιτιστικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης στο είδος του. Ολες οι ταινίες που θα προβληθούν είναι πρόσφατης παραγωγής και σε πρώτη προβολή στην Αθήνα. Αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μικρού και μεγάλου μήκους) και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

INFO

1&2/2, 16.00-22.00

Επίσης: 

Ο σαξοφωνίστας Jesse Davis με το κουαρτέτο του στο Half Note Jazz Club (24-27/1 στις 21.30)

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει στο θέατρο Ροές το έργο της Λίζα Πίτερσεν και του Ντένις Ο’ Χέαρ με τίτλο «Μία Ιλιάδα» (30 & 31/1, στις 21.00)

Ο Σπύρος Γραμμένος στα Ιωάννινα στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20) στις 29 και 30/1

 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…