Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: «Καρυοθραύστης» στο ΚΠΙΣΝ και Polkar στον Σταυρό

Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα: όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

καρυο

«Καρυοθραύστης» στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος τις γιορτές οι «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για δέκα μόνο απογεύματα ο Φάρος μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο τοπίο με την ιστορία του «Καρυοθραύστη» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Το αρχικό κείμενο του «Καρυοθραύστη» παραμένει σήμερα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα τρεις (και ένας) παράξενοι παραμυθάδες, τρία (και ένα) πλάσματα ανέλαβαν να ζωντανέψουν την παλιά αυτή ιστορία σε μια πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική.

INFΟ

22/12-5/1 στις 18.00

Εκκλησιαστικό όργανο στη Σύρο

Στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεών του το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ ολοκληρώνει τρία χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Στη φετινή συναυλία το εκκλησιαστικό όργανο συμπράττει με την τρομπέτα αλλά και πρώτη φορά με το σαξόφωνο, ενώ στο δεύτερο μέρος χορωδιακό σύνολο θα ψάλλει γνωστούς χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, σημαντικών συνθετών όπως Πρετόριους, Μπαχ, Χέντελ και Μέντελσον, αλλά και πολλά παραδοσιακά που τα ίχνη των δημιουργών τους χάνονται στα βάθη των αιώνων.

INFΟ

28/12 στις 20.00

Οι Polkar στον Σταυρό

Οι Polkar μας περιμένουν και τα Χριστούγεννα στο club του Σταυρού του Νότου με ένα άκρως κεφάτο setlist που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα – από κλασικά ροκ και πειραγμένα indie έως ελληνικά ρετρό, ποπ, δημοτικά αλλά και παραδοσιακά κομμάτια. Χριστούγεννα με τους Polkar γιατί ξέρουν να μας ξεσηκώνουν και να δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα.

INFΟ

Κάθε Παρασκευή στις 22.30

Νέοι χαράκτες στη Λάρισα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Νέοι χαράκτες 2018-2019». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος, είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου και κάθε τρία χρόνια περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η αρωγή σε νέους καλλιτέχνες είναι ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης.

INFΟ

Εως 31/01, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2

Γλεντάκι στο Πλουμί

Το μουσικό αφήγημα συνεχίζεται στο συνεταιριστικό καφενείο – παντοπωλείο Πλουμί με ένα γλεντάκι, ένα ταξίδι από την Ηπειρο μέχρι την Κάρπαθο. Ο Δημήτρης στο λαούτο, η Δάφνη στο κλαρίνο και ο Θάνος στο βιολί συναντιούνται ξανά αυτήν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 20.00.

INFΟ

Δημητρίου Τσικριτζή και Γεωργίου Καπετανάκη 6, Ηράκλειο Κρήτης

Γιορτινός Καραγκιόζης

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς παρουσιάζει με τον θίασό του «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στον βυθό». Στο λευκό πανί ζωντανεύουν οι φιγούρες όλης της παρέας του Καραγκιόζη που δεν θέλει με τίποτε να τα θαλασσώσει και επιμένει να περάσει τις γιορτές ξεφαντώνοντας με μουσικές και τραγούδια. Τον συντροφεύουν η εξαμελής μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band και η Γεωργία Νταγάκη (φωνή, λύρα).

INFΟ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

έως 30/12

Κυριακή γιορτή και σχόλη

Ο Γιώργος Αλτής υποδέχεται το κοινό με την καλύτερη διάθεση και το πιο αστραφτερό χαμόγελο τα μεσημέρια της Κυριακής στις 1002 Νύχτες στου Ψυρρή, όπου αγαπημένα λαϊκά τραγούδια γίνονται η αφορμή για αυθεντικά γλέντια. Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά: «Κρίση ξεκρίση, η ψυχή θέλει να ζήσει». Μαζί του οι Πέγκυ Ζάρρου (τραγούδι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Joni Moas (κρουστά), Amira Balkis (χορός).

INFΟ

Κάθε Κυριακή, στις 14.30

Επίσης: 

• Παζάρι βιβλίων στην πλατεία Εξαρχείων από το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο Bibliotheque (23/12)

• Το ντουέτο των Corey Harris (ακουστική κιθάρα, φωνητικά) και Hook Herrera (φυσαρμόνικα, φωνητικά) θα βρεθεί στη σκηνή του Duende Jazz Bar για δύο μοναδικές βραδιές-ωδή στο ακουστικό μπλουζ (26 & 27/12, 22.00)

• Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει στο Λουτρό των Αέρηδων την έκθεση «Τα τετράδια της Πόλης» με έργα της εικαστικού Ειρήνης Βογιατζή (έως 3/2)

 

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…