Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Καραΐνδρου, Release και Nana Simopoulos

Οι δικές μας προτάσεις για αυτή την εβδομάδα: χορός, θέατρο, σινεμά, εκδηλώσεις και κινηματογραφικές προβολές.

καραινδρου

Η Ελένη Καραΐνδρου στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και 31 χρόνια μετά την εμβληματική της συναυλία στο Ηρώδειο, η Ελένη Καραΐνδρου θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε δύο ενότητες. Στο Α΄ μέρος θα ακουστούν τα νέα της έργα που περιλαμβάνονται στη διεθνή έκδοση της ECM New Series Tous des oiseaux που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Στο Β΄ μέρος θα παρουσιασθούν έργα αγαπημένα από τις συνεργασίες της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, την Τώνια Μαρκετάκη, την Margarethe von Trotta, το Χριστόφορο Χριστοφή, τον Ζυλ Ντασέν και τον Αντώνη Αντύπα. Η Ελένη Καραΐνδρου θα παίξει πιάνο και θα πλαισιωθεί από κορυφαίους σολίστ, ανάμεσά τους οι: Ντέιβιντ Λιντς (σαξόφωνο τενόρο), Βαγγέλης Χριστόπουλος (όμποε), Στέλλα Γαδέδη (φλάουτο), Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο).

Info

14/6, 21.30

Manowar στο Release Festival

Οι βασιλιάδες του μέταλ, Manowar, εμφανίζονται στη σκηνή του Release Festival στις 14/6 με ένα set γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια της μπάντας σε μία ολοκαίνουρια multimedia παραγωγή. Δύο μέρες μετά στη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν οι New Order σε μια βραδιά γεμάτη με τα διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια, ο Βρετανός Τζόνι Μαρ και οι Morcheeba.

Info

releaseathens.gr

Το Φεστιβάλ στα βράχια

Tο Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων 2019» του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού παρουσιάζει και φέτος ένα πολυποίκιλο, πολύχρωμο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, καθώς και χοροθεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και ερασιτεχνικών σχημάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: www.festivalvraxon.gr.

Info Eως 22/9

Street art στην Πάτρα

Καλλιτέχνες της street art από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο συμμετέχουν στο ArtWalk 4 που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art in Progress φιλοξενεί κάποιους από τους σημαντικότερους Ελληνες και ξένους street artists με διεθνή εμπειρία. Οι καλλιτέχνες αφήνοντας το προσωπικό τους σημάδι δίνουν μία νέα δυναμική και περιεχόμενο στην πόλη γεμίζοντας εξωστρέφεια και χρώμα την Πάτρα.

Επίσης: 

-Στο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης: Ομιλία του Θωμά Κοροβίνη με θέμα “Το κοινωνικό βλέμμα του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, το επίγραμμα στην ποίησή του». Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια σε στίχους του ποιητή. (12/6, στις 21.00)

Η Nana Simopoulos στον Κήπο του Μεγάρου με world jazz μελωδίες (13/6, στις 21.00)

 

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…