Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Γυναίκες του αραβικού κόσμου, φεστιβάλ στη ΒΙΟΜΕ

Οι δικές μας προτάσεις για τις επόμενες μέρες: θέατρο, συναυλίες, σινεμά, εκδηλώσεις. 

ARAB

Η ματιά των γυναικών του αραβικού κόσμου

Από το 2011 με την αυγή των αραβικών εξεγέρσεων πολλές γυναίκες εικαστικοί και documentary σκηνοθέτιδες δείχνουν στον κόσμο τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες των λαών του αραβικού κόσμου μέσα από μια φεμινιστική ματιά. Το Φεστιβάλ Αραβικών Φεμινιστικών Φιλμ που διοργανώνεται από τις 7-21/10 στο State of Concept αποτελεί ένα αφιέρωμα σε ταινίες που έχουν δημιουργήσει γυναίκες από την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, την Τυνησία, τη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη, οι οποίες έχουν αποκαλύψει διάφορες πτυχές –συχνά ταμπού για την τοπική κοινωνία– από τη ζωή των γυναικών του αραβικού κόσμου. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά από ταινίες, οι οποίες εμπίπτουν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: αντίσταση, χειραφέτηση, έμφυλη βία και ηχώ του πολέμου.

INFO

Για περισσότερες λεπτομέρειες: looporg.eu & stateofconcept.org
 

O Τόλης Βοσκόπουλος στο Αλσος

Με την πολυαναμενόμενη συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου στο θέατρο Αλσος, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται η επιτυχημένη καλοκαιρινή περίοδος του ιστορικού θεάτρου ς. Μαζί του εξαιρετικοί μουσικοί με σολίστ τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, τον Θάνο Γκιουλετζή στο κλαρίνο και το βιολί και τον Θανάση Βασιλόπουλο στην επιμέλεια προγράμματος.

INFO

Ωρα έναρξης: 20.30 

Ο Νάιτζελ Κένεντι ξανά στο Ηρώδειο

Ο σούπερσταρ του βιολιού Νάιτζελ Κένεντι έρχεται ξανά στο Ηρώδειο με το πιο εμβληματικό του έργο. Τριάντα χρόνια πριν με την ηχογράφηση των «Τεσσάρων εποχών» του Βιβάλντι έφερε την επανάσταση στην κλασική μουσική. Η ηχογράφηση του 1989 κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το καλύτερο κλασικό έργο όλων των εποχών. Με το έργο αυτό έρχεται στις 7/10 κάτω από την Ακρόπολη.

INFO

Στις 21.00

Τριήμερο φεστιβάλ στη ΒΙΟΜΕ

Ξεκινάει στις 11/10 το 2ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού που διοργανώνεται για τρεις μέρες στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Το Coopenair Festival περιλαμβάνει συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, workshops, θεατρικές παραστάσεις, παζάρι παραγωγών, δρώμενα και δραστηριότητες.

INFO

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα του facebook Coopenair Festival – Φεστιβάλ Συνεργατισμού

Η ΚΟΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα και εμφανίζεται στην Κοζάνη με δύο από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής, την «5η συμφωνία» του Μπετόβεν και τη «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Ντβόρζακ. Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

INFO

Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, 11/10, ώρα 19.30

Η Ανθεα Σίλμπερτ στη Θεσσαλονίκη

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη θρυλική σχεδιάστρια κοστουμιών Ανθεα Σίλμπερτ με μια ειδική προβολή της ταινίας «Το μωρό της Ρόζμαρι» του Ρομάν Πολάνσκι. Η Ανθεα Σίλμπερτ, η οποία σχεδίασε τα κοστούμια της ταινίας, θα παρευρεθεί στην προβολή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/10 στον κινηματογράφο Ολύμπιον και θα συμμετάσχει σε Q&A.

INFO

Ωρα προσέλευσης 20.00, ώρα έναρξης 20.30

Επίσης: 

Δύο χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας οι The Souljazz Orchestra επιστρέφουν στο Gagarin 205 με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές τους (11/10, 21.00)

Εκδόσεις Καπόν διοργανώνουν στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία την παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Θέμελη «Αρχαία Μεσσήνη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πάνος Βαλαβάνης (ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), Δημήτρης Πλάντζος (αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ) και ο συγγραφέας του βιβλίου (7/10, 19.30)

Το «Taste the music» υποδέχεται στην Αγγλικανική Εκκλησία τους μοναδικούς Whereswilder για πρώτο live του δεύτερου κύκλου (10/10, 21.00)

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…