Newsroom

Newsroom

Oι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Gadjo Dilo, Λίνα Νικολακοπούλου και Ερωτευμένα Άλογα

Οι δικές μας προτάσεις για τις επόμενες μέρες: συναυλίες, θέατρο, εκδηλώσεις και καλοκαιρινά φεστιβάλ. 

GadjoDiloPhoto

Cosmopolis – Kavala Ethnic Festival

Το φεστιβάλ Cosmopolis – Kavala Ethnic Festival θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη της Καβάλας (χερσόνησος της Παναγίας), όπου για τέσσερις ημέρες,συγκροτήματα από εννέα χώρες θα παρουσιάσουν κομμάτια του πολιτισμού τους μέσω των χορών, της μαγειρικής, της μουσικής και του κινηματογράφου τους, ενώ παράλληλα συναυλίες στο Φρούριο της Καβάλας και παράλληλες δράσεις θα συνθέσουν το πολύχρωμο και πολυδιάστατο μωσαϊκό του Cosmopolis.

INFO

18-21/7, www.cosmopolisfestival.gr

10 χρόνια Gadjo Dilo

Πριν από δέκα χρόνια έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την gypsy jazz μουσική συναντήθηκαν και δημιούργησαν τους Gadjo Dilo, το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις διασκευές του να συστήσει την manouche μουσική στο ευρύ κοινό. Στις 20/7 ανεβαίνουν στην ταράτσα του Gazarte με κομμάτια από το τρίτο τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και θα αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος.

INFO

Στις 22.00

Ολη η Λίνα Νικολακοπούλου

Η συνεχής δημιουργική παρουσία της Λίνας Νικολακοπούλου στο ελληνικό τραγούδι από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα –δηλαδή 39 χρόνια μετά– με λόγια και αισθήματα που δεν έσβησε ο χρόνος γίνεται η αφορμή για μια γιορτινή συνάντηση με τη νέα γενιά  τραγουδιστών που κάνουν τώρα τα πρώτα ωραία τους βήματα στη σκηνή τού τραγουδιού. Μια τέτοια παρέα νέων καλλιτεχνών θα δούμε στη μουσική παράσταση «Η συναυλία» του Φεστιβάλ στη Θάλασσα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Επί σκηνής θα βρεθούν οι: Παυλίνα Βουλγαράκη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Βιολέτα Ικαρη, Πέννυ Μπαλτατζή, Σταύρος Νιφοράτος, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Περρής και οι Stringless.

INFO

Πολυχώρος Λιπάσματα Δραπετσώνας, 20/7, 21.00

Η Ομάρα Πορτουόντο στην Ελλάδα

Η Ομάρα Πορτουόντο, η ντίβα του Buena Vista Social Club, της ορχήστρας από την Κούβα που απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, έρχεται και πάλι στην Αθήνα στo πλαίσιo της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Last kiss tour». Με μια ομάδα εκλεκτών μουσικών από την Κούβα –ανάμεσά τους και ο διάσημος πιανίστας Ρομπέρτο Φονσέκα– θα μας χαρίσουν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά στις 15/7 στην Τεχνόπολη.

INFO

Στις 21.30

«Ερωτευμένα άλογα»

Τρίτο μέρος της τριλογίας «Το άλλο το κανονικό», η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της κολεκτίβας Εν Δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας. Η παράσταση «Ερωτευμένα άλογα», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, μιλά για τον έρωτα – αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει.

INFO

16 & 17/7, Πειραιώς 260, στις 21.00

Ξεναγήσεις στην Ακαδημία Αθηνών

Δωρεάν ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως το τέλος Αυγούστου. Το κτίριο της Ακαδημίας σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν. Τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Οθωνας το 1859. Το οικοδόμημα ολοκληρώθηκε το 1887 με την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και είναι κατά τη γνώμη των ειδικών το ωραιότερο νεοκλασικό κτίριο του κόσμου.

INFO

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 210 36 64 705

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην Αθήνα

Ενα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του Σαίξπηρ σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης, Λένα Δροσάκη κ.ά.

INFO

Θέατρο Πέτρας (15/7), Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (17/7), Βεάκειο Θέατρο (18/7)

Επίσης: 

-«Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών στο Μεσολόγγι (20/7, 21.00)

-Συναυλία με τους Babel Trio στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο Ηράκλειο (17/7, 21.00)

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…