Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Άσιμος, Ενδελέχεια και κινέζικη ζωγραφική

Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα: όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

κινεζικη τέχνη

Εργα κινεζικής τέχνης

Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αντικείμενα από την ασιατική συλλογή του Ιδρύματος Πασσά, οργανώνοντας την περιοδική έκθεση με τίτλο «Εργα κινεζικής τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά». Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την άγνωστη κινεζική τέχνη της μικρογλυπτικής σε πολύτιμους λίθους, όπως αποτυπώνεται στα εξαιρετικά έργα τέχνης της Συλλογής Πασσά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που κρύβονται πίσω από τις μορφές και τα διακοσμητικά μοτίβα, στοιχείο που αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της κινεζικής τέχνης. Λεπτεπίλεπτα τεχνουργήματα που παριστάνουν ουράνιες θεότητες, ανθρώπινες μορφές και μυθολογικά ζώα, περίτεχνα δοχεία και διακοσμητικά σκεύη.

INFO

Εως 19/04

Art2020 στην γκαλερί Τεχνοχώρος

«Γυναικείο χρώμα» έχει φέτος η καθιερωμένη πλέον ομαδική έκθεση με την οποία η γκαλερί Τεχνοχώρος των Ιωαννίνων καλωσορίζει τη νέα χρονιά. Στην Art2020 επτά γυναίκες εικαστικοί αναπτύσσουν έναν ζωντανό διάλογο με το κοινό γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία. Συμμετέχουν οι Κάτια Βαρβάκη, Μαγδαληνή Γιωτάκη, Γιάννα Καλογιάννη, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Ιόλη Ξιφαρά, Μαίρη Σταματοπούλου και Ελσα Τάτση.

INFO

Εως 11/01

Ενδελέχεια στο Ηράκλειο

Δύο από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς του ελληνικού ροκ των 90s, ο Δημήτρης Μητσοτάκης και ο Παναγιώτης Κατσιμάνης, το συνθετικό δίδυμο που υπέγραψε τις επιτυχίες του δημοφιλούς συγκροτήματος Ενδελέχεια, εμφανίζονται ξανά ζωντανά στη σκηνή του Cine Studio στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το μουσικό πρόγραμμα εκτός από τα παλιότερα τραγούδια των δύο δημιουργών περιέχει και νέα κομμάτια από την τωρινή συνεργασία τους, που αυτή την περίοδο μας χαρίζει τραγούδια με τη μορφή ψηφιακών σινγκλ.

INFO

7/1, στις 22.00

5e12d7af825e63783454f5b2
 

Παράσταση για τον Ασιμο

Το θέατρο Αλμα παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα, μουσικές και τραγούδια του Νικόλα Ασιμου με τίτλο «Στο φαλιμέντο του κόσμου». Δύο μουσικοί και ένας ηθοποιός προσκαλούν το κοινό στον κόσμο αυτού του τόσο ιδιαίτερου καλλιτέχνη μέσα από κείμενά του που περιέχονται στο βιβλίο του «Αναζητώντας Κροκανθρώπους» παρουσιάζοντας μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια και οπτικοακουστικό υλικό. Στον ρόλο του Ετσι ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του οι μουσικοί Παρασκευάς Θεοδωράκης και Δημήτρης Χατζηδημητρίου.

INFO

9-16/1, στις 21.00

5e12d7ae825e63783d1aa974
 

Ο Κώστας Χατζής στη Σφίγγα

Ο Κώστας Χατζής επιστρέφει στη Σφίγγα τις Παρασκευές για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Ο μεγάλος Ελληνας δημιουργός και ερμηνευτής Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Μ’ εκείνη την ιδιαίτερη βραχνάδα στη φωνή του, όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μαζί του με τρόπο μοναδικό.

INFO

10, 17 & 24/1, στις 22.30

5e12d7af825e63783d1aa975
 

«Γόρδιοι δεσμοί» του Στέργιου Στάμου

Η ατομική έκθεση του Στέργιου Στάμου με τίτλο «Γόρδιοι δεσμοί» περιλαμβάνει εγκαταστάσεις χώρου, γλυπτά και έργα ζωγραφικής. Πρόκειται για έργα του καλλιτέχνη των τελευταίων χρόνων που εντάσσονται σε δύο μεγάλους θεματικούς άξονες: την Ελλάδα της κρίσης και το τεράστιο και πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα φαινόμενο της μετανάστευσης. Ειδικότερα, παρουσιάζονται μια σειρά γλυπτών με υλικά όπως τσιμέντο, σιδερένιες λεπτές ράβδοι βαμμένες με λαμπερά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε), αλουμίνιο και φως και αναφορές εκτεινόμενες από τον μυθικό μάντη Τειρεσία μέχρι τις συμπαντικές, κοσμολογικές θεωρίες του Στίβεν Χόκινγκ, που είναι και οι πιο πρόσφατες προτάσεις του.

INFO

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, έως 31/1

5e12d7b0825e63783d1aa976
 

Χρόνης Μπότσογλου στην Πάτρα

Το Πολύεδρο στην Πάτρα φιλοξενεί την εικαστική έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου «Τοπία και παιχνίδια». Η έκθεση περιλαμβάνει ακουαρέλες και τέμπερες από τη σειρά έργων «Απέναντι του βουνού», που παρουσιάστηκαν στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα το 2016, καθώς και μεταγενέστερα έργα του καλλιτέχνη, εικαστικούς αυτοσχεδιασμούς με μεικτή τεχνική.

INFO

Εως 31/1

5e12d7b2825e637ae94b67e2
 

Επίσης:

-Η Domus Art Gallery, μια πρωτότυπη κόνσεπτ γκαλερί με έδρα τη Βουλιαγμένη που συνδυάζει την οικειότητα του σπιτιού με την έκθεση έργων τέχνης, φιλοξενεί την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Καρδιακού με τίτλο «On the move».

Εως 31/1

-Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται το 2020 με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη με τίτλο «Αστική εντροπία».

9/1-1/2

-H Nitra Gallery στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την επετειακή έκθεση – αφιέρωμα σε σημαντικούς Ελληνες Ζωγράφους με τίτλο «Δώδεκα ζωγράφοι αφηγούνται». Εκτίθενται έργα των Ηώς Αγγελή, Νίκου Αγγελίδη, Μανώλη Χάρου, Μαρίας Φιλοπούλου κ.ά.

Εως 18/1

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…