Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Από τις τρομπέτες της Κούβας στη Λίνα Νικολακοπούλου

Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα.

τρομπετες1

Οι τρομπέτες της Κούβας στη Στέγη

Ενα αποκαλυπτικό πλάνο της Κούβας από το 1956 έως σήμερα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Κι αν ξαναζούσε η Κούβα του Κάστρο; Κι αν η νέα γενιά των Κουβανών οραματιζόταν μια άλλη ουτοπία; Κι αν οι τρομπέτες της Buena Vista ηχούσαν και πάλι; Ο συνιδρυτής των Rimini Protokoll Στέφαν Κέγκι ανασυνθέτει τον μύθο της κουβανέζικης επανάστασης στο «Granma: Trombones from Havana». Τέσσερις απόγονοι επαναστατών που άλλαξαν την Κούβα στα 60s ανεβαίνουν στη σκηνή της Στέγης για να τους υποδυθούν. 

INFΟ

19 έως 21/12 στις 20.30

Η Λίνα στον Παρνασσό

Η Λίνα Νικολακοπούλου παρουσιάζει στην ιστορική αίθουσα του Παρνασσού τρεις ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις που σχεδίασε και επιμελείται καλλιτεχνικά με τον τίτλο «33 στροφές με τη Λίνα». Θα ακουστούν τραγούδια που η ίδια διάλεξε, κάτι σαν προσωπική ανθολογία αγαπημένων τραγουδιών μέσα από τα 39 χρόνια της γόνιμης πορείας της στην ελληνική δισκογραφία, τα οποία θα αποδοθούν με τις υπέροχες φωνές των Γιώργου Περρή, Θοδωρή Βουτσικάκη, Δήμητρας Σελεμίδου, Μυρτώς Βασιλείου και Δημήτρη Νικολούδη.

INFΟ

20 και 27/12 στις 21.00

5df7184f825e637f0a680fa4
 

«6 ΕΞΗ*» στη Νέα Ιωνία

Στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου (Ελ. Βενιζέλου 63, Ν. Ιωνία) παρουσιάζεται η έκθεση «6 ΕΞΗ*». Οι Barba Dee, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Π. Καβούνης, KEZ, Taxis και WD (Wild Drawing), έχοντας κοινό σημείο αναφοράς τη δράση στον δημόσιο χώρο, δημιούργησαν μια in situ εικαστική εγκατάσταση. Εξι διαφορετικές εγκαταστάσεις που περιέχουν τοιχογραφίες, ζωγραφικά έργα και γλυπτά.

INFΟ

Εγκαίνια στις 16 Δεκεμβρίου (19.30)

«Between my legs»

Η γκαλερί Breeder παρουσιάζει την πρώτη εικαστική έκθεση της Λένας Κιτσοπούλου, με τίτλο «Between my legs». Η Κιτσοπούλου είναι αναμφισβήτητα η πιο ταλαντούχα και εκρηκτική προσωπικότητα του ελληνικού θεάτρου, με γλώσσα προσωπική, ιδιοσυγκρασιακή, τρυφερή και σκληρή. Ακατάλληλη για ανηλίκους.

INFΟ

Εως 25/1, Ιάσoνος 45, Αθήνα

«Τραγούδια του ΛοΓό» στο κέντρο

Το βιβλίο «Τα τραγούδια του ΛοΓό» (Εκδόσεις Opportuna) –το σύνολο της στιχουργικής δημιουργίας του Γιάννη Λογοθέτη, από τα ηχογραφημένα τραγούδια της δεκαετίας του ’70 έως και τους τελευταίους αδημοσίευτους στίχους του– παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσματζόγλου 5, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Μωυσής Ασέρ και Νίκος Παπαχριστόπουλος.

INFΟ

Στις 20 Δεκεμβρίου (20.00)

5df71855825e637f0a680fa5
 

Επίσης: 

Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα «Κόκκιν’ αχείλι εφίλησα. Το ταξίδι του φιλιού και ο έρωτας σαν υπερβολή. Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι» (Εκδόσεις Αγρα), Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3, Αθήνα), 17/12 στις 20.00

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο (έως 18/12)

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…