Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Μόδα, Κραουνάκης και Σουρούνης

Οι δικές μας προτάσεις για τις επόμενες μέρες: θέατρο, σινεμά, μουσική και εκδηλώσεις.

μοδα1

100 χρόνια ελληνικής μόδας

Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Β. Παπαντωνίου» διοργανώνουν την έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας». Η έκθεση παρουσιάζει, μέσα από 140 περίπου ενδύματα της συλλογής μόδας του ΠΛΙ, την έμπνευση και επιρροή των δημιουργών από όλες τις ιστορικές περιόδους της πορείας του ελληνικού έθνους και του πολιτισμού (αστικού και λαϊκού), που δημιουργήθηκε σε όλες τις μορφές της τέχνης και της χειροτεχνίας.

Info

Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από 25/10

Κραουνάκης επισήμως

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει μια εκρηκτική συνύπαρξη επί σκηνής. Ο μεγάλος δημιουργός και ερμηνευτής Σταμάτης Κραουνάκης συμπράττει με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου. Είναι η πρώτη φορά που τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη θα παρουσιαστούν με συμφωνικό ήχο.

Info

23/10 στις 21.00, «Αίθουσα Φίλων Μουσικής», Μεγάρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φωταέριο και μουσική

Mία ξεχωριστή ξενάγηση -μετά μουσικής- στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Ταλαντούχοι σολίστες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσουν με νότες και ρυθμό τους χώρους του παλιού εργοστασίου της Αθήνας. Η ξενάγηση περιλαμβάνει το κτίριο των Παλαιών Φούρνων, το κτίριο Πίεσης και Διανομής και το κτίριο του Νέου Υδαταερίου (συγκεκριμένα το πιο ψηλό σημείο του, το Παρατηρητήριο).

Ιnfo

20/10 στις 19.00

Γεια σας παιδιά!

Μια θεατρική εμπειρία για τους πολύ μικρούς θεατές έρχεται στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Το «Γεια» είναι μία βρεφική, διαδραστική παράσταση της Χριστίνας Ιωακείμ για παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 χρονών και τους γονείς τους. Θα δούνε, θα ακούσουν, θα αγγίξουν, θα μυρίσουν και θα «γευτούν» λίγες ώρες από τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού που θα τους τραγουδήσει μυστικά για αυτόν τον καινούργιο, απέραντο και άγνωστο κόσμο που τα περιμένει.

Info

Κάθε Κυριακή στις 11.00, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός

Σουρούνης στη Θεσσαλονίκη

Εκθεση βιβλίων και προσωπικών αντικειμένων του συγγραφέα Αντώνη Σουρούνη στο πλαίσιο των  54ων Δημητρίων. Στη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ άλλων, θα λειτουργήσει «γωνιά ανάγνωσης», ενώ θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται: θεατρική παράσταση βασισμένη στο «Μονοπάτι στη θάλασσα» από το ΚΘΒΕ,  ξενάγηση στη γειτονιά του συγγραφέα καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή το έργο «Το Μπαστούνι».

Info

Εως 31/12, Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 5, Θεσσαλονίκη

Επίσης: 

Οι Allah-Las στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, 25/10 στις 20.00

Εκθεση με τίτλο «Η μπλε ώρα» της Ολγας Αλεξοπούλου στο Μουσείο Ηρακλειδών, έως 24/11

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…