Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Όλα όσα θα δούμε αυτές τις μέρες: θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και εκθέσεις. 

AP 17205501434844

Ιγκι Ποπ και James στην πλατεία Νερού

Ο Ιγκι Ποπ θα εμφανιστεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του Release Athens 2019 το Σάββατο 8 Ιουνίου, για να αποδείξει πως παραμένει αστείρευτη πηγή ενέργειας πάνω στη σκηνή, με ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του. Την ίδια βραδιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και τους James, οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα μας έχοντας κυκλοφορήσει το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας τους. Το Release Athens 2019 διοργανώνεται για μία ακόμη φορά στην πλατεία Νερού και θα έχει ως headliners μεγάλα ονόματα της διεθνούς ροκ, ποπ και ρέγκε μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Ντάμιαν Μάρλεϊ, οι Manowar, οι Disturbed και ο Τζόνι Μαρ.

Info

releaseathens.gr

Θερινό bazaar βιβλίων στην Αγρα

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου μετά τις 15.00 οι ταράτσες των εκδόσεων Αγρα (Ζωοδόχου Πηγής 99) θα γεμίσουν με βιβλία. Για ένα τριήμερο 400 τίτλοι βιβλίων (πεζογραφία, ποίηση, δοκίμια, αστυνομικά, φωτογραφικά και καλλιτεχνικά λευκώματα, παιδικά, αρχαία ελληνική και βυζαντινή γραμματεία) θα διατίθενται με έκπτωση 50% παράλληλα με άλλες προσφορές και δώρα (αφίσες, φυλλάδια, σελιδοδείκτες κ.ά.).

Info

Ωρες λειτουργίας: Παρασκευὴ 15.00-20.00, Σάββατο & Κυριακὴ 11.00-20.30.

Η λέξη που λείπει

Ο συνθέτης Βασίλης Τζαβάρας παρουσιάζει στη σκηνή της Φρυνίχου στην Πλάκα την Πέμπτη 6 Ιουνίου τη νέα του δουλειά, στην οποία συγκεντρώνει θέματα και ηχοτοπία που έχει συνθέσει για το θέατρο, «αποτυπώματα και εικόνες που συνδέονται μεταξύ τους – με τη λέξη που λείπει» όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος το περιεχόμενο του τέταρτου προσωπικού δίσκου του «Η λέξη που λείπει» ο οποίος κυκλοφορεί από την DNA Label. 

Info

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 3222464.

«More than Honey» στη Σπάρτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Cinedoc οργανώνει ειδική θερινή προβολή της οικολογικής ταινίας-ντοκιμαντέρ «More than honey» (2013, 95΄) την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.Ο υποψήφιος για Οσκαρ Ελβετός σκηνοθέτης Marcus Imhoof αναζητά τους λόγους για τους οποίους οι μέλισσες σε ολόκληρο τον κόσμο απειλούνται με εξαφάνιση. Με επιμονή ντετέκτιβ ερευνά αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο από την Καλιφόρνια και την Ελβετία έως την Κίνα και την Αυστραλία.

Info

Στις 21.00, είσοδος ελεύθερη

Ο Βλαντίμιρ Ασκενάζι διευθύνει την ΚΟΑ

Εξι φορές βραβευμένος με Grammy, διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, περίφημος αρχιμουσικός. Ο θρύλος της μουσικής Βλαντίμιρ Ασκενάζι επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την τελευταία συναυλία της χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο σπουδαίος μαέστρος –τον οποίο συνδέουν βαθιοί και στενοί δεσμοί με την Ελλάδα και την ορχήστρα– θα παρουσιάσει την Ογδοη Συμφωνία του Μπετόβεν και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.

Info

7/6, στις 21.00

Επίσης: 

Βραδιά ποίησης και μουσικής με την Ολια Λαζαρίδου και τη Μελίνα Τανάγρη στον Κήπο του Μεγάρου (5/6, 21.00)

Η Γκαλερί Cube φιλοξενεί την καινούργια δουλειά του εικαστικού Brendan Kelly μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο «Within» (έως 29/6)

Η Λία Σταμοπούλου παρουσιάζει την ατομική εικαστική της έκθεση (σχέδια, πορτρέτα ή φιγούρες και συνθέσεις που έχουν γίνει με κάρβουνο, γραφίτη παστέλ και μελάνια) με τίτλο «Βιτρίνα» στην Παρόδιο Στοά (έως 30/6)

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…