«Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεται η έκθεση στον Άρη Πορτοσάλτε σε άτομα άνω των 9 ετών»

Ένα εξαιρετικό, σατυρικό κείμενο για τον τιτάνα της δημοσιογραφίας, Άρη Πορτοσάλτε

NewsRoom 01/11/2021 | 14:22

Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ένα πείραμα φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου που βγήκε εκτός ελέγχου.

Οι φοιτητές δημιούργησαν μία εικονική περσόνα με στόχο να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κοινού στην υπερβολική έκθεση αηδίας και ηλιθιότητας ταυτόχρονα. 

Τα χαρακτηριστικά και η φωνή της περσόνας σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια ειδικού software, με στόχο την αυτόματη πρόκληση ακατάσχετης αναγούλας στους θεατές. 

Ο λόγος της περσόνας είναι γραμμένος σε μορφή παραληρηματικής ασυναρτησίας και βασίζεται στις ομιλίες του Στυλιανού Παττακού και των χαρακτήρων του Στάθη Ψάλτη στις βιντεοταινίες του ’80. 

Αποσκοπεί δε στην παράλυση των υποκειμένων μέσω της δημιουργίας έντονων αισθημάτων θυμού και απόγνωσης, που μπορεί να φτάσουν μέχρι τον αυτοκτονικό ιδεασμό.

Δυστυχώς, λίγο μετά το ανέβασμά της online, οι φοιτητές έχασαν τον έλεγχο της περσόνας. Ο Άρης Πορτοσάλτε άρχισε να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, σε σημείο να γίνει βάιραλ. 

Κανείς πλέον δεν μπορεί να τον σταματήσει, παρά τις απανωτές προσπάθειες κάθε λογής επιστημόνων. Το μόνο που μένει τώρα είναι η πρόληψη.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεται η έκθεση στον Άρη Πορτοσάλτε σε άτομα άνω των 9 ετών, αν και ορισμένες έρευνες έχουν εντοπίσει παρενέργειες και σε μικρότερες ηλικίες. 

Φυσικά όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το πανεπιστήμιο φρόντισε να κουκουλώσει την υπόθεση, οι παροικούντες όμως την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη.

* Αναδημοσίευση από την προσωπική σελίδα στο Facebook του Dimitris Tsirkas

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr