Newsroom

Newsroom

«Οι ευθύνες του λεγόμενου επιτελικού κράτους είναι πρωτοφανείς και ξεκάθαρες» -Τον Έβρο επισκέφθηκε η Έφη Αχτσιόγλου

Δεν μάσησε τα λόγια της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

5929848

Στον Έβρο βρέθηκε το πρωί η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχρσιόγλου. Η βουλευτής του Δυτικού τομέα Αθηνών, αφού πρώτα είδε την κατεστραμμένη απ’ τη φωτιά περιοχή, στη συνέχεια με δηλώσεις της στα ΜΜΕ που βρέθηκαν εκεί έκανε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Αχτσιόγλου πρώτα απ’ όλα αναφέρθηκε στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, λέγοντας «Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο δάσος της Δαδιάς, ακόμη και αν κάποιοι επιχείρησαν να τις παρουσιάσουν ως ζωές δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, είναι ανθρώπινες ζωές».

Στη συνέχεια εστίασε στο μέγεθος της καταστροφής, τονίζοντας ότι «Καταστράφηκαν κόποι μιας ζωής. Στο χωριό Κίρκη είδαμε καμένα σπίτια και σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων έχουν χάσει τις περιουσίες τους.

Κάηκαν εκτάσεις με ελιές και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην αγροτική παραγωγή και στον βιοπορισμό των ανθρώπων που βασίζονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στα ελιόδεντρα. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν χάσει τα ζώα τους. Συνολικά έχει δημιουργηθεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για ολόκληρη την περιοχή»

Αμέσως μετά η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απασφάλισε, καθώς έκανε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίαςκατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω απ’ τη δικαιολογία της «κλιματικής κρίσης».

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πρωτοφανείς, δεν μπορούμε να αρκούμαστε σε γενικόλογες διαπιστώσεις όπως αυτές που κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ότι έχουμε κλιματική κρίση.

Η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία για να κρύβεται πίσω της ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Η κλιματική κρίση είναι ένα γεγονός το οποίο απαιτεί να λαμβάνονται μέτρα και να αναπτύσσονται δράσεις. Εδώ είναι προφανές ότι δεν υπήρξαν καθόλου έργα πρόληψης, δεν υπήρξε καμία επένδυση στις δασικές υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν τα δάση.»

Τελειώνοντας η Έφη Αχτσιόγλου έκανε φυσικά αναφορά στην απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη απ’ το πλευρό των πυρόπληκτων, λέγοντας ότι επιχειρεί διαρκώς μία επικοινωνιακή διαχείριση και δεν κοιτάει τους κατοίκους στα μάτια.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Πρόκειται για μία συνολική απουσία του κρατικού μηχανισμού. Οι ευθύνες του λεγόμενου “επιτελικού κράτους” είναι πρωτοφανείς και ξεκάθαρες.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι να επιχειρεί διαρκώς μία επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά να έρθει εδώ, να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει συγκεκριμένα τι δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο.

Να τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να βάλουν ξανά σε τάξη τη ζωή τους.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της:

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…