Newsroom

Newsroom

Oι δωρεάν ταινίες του Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Η ενότητα Park Your Cinema συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με υπαίθριες κινηματογραφικές βραδιές κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

59aada5d1dc52495328b4663

Αυτές είναι οι δέκα ταινίες που μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν, ξαπλωμένοι στο γρασίδι του πάρκου:

Πέρα από την Αφρική / Out Of Africa (1985) Παρασκευή 08/09 20.30

Ξέφωτο

Βαρόνη από τη Δανία ταξιδεύει μέχρι την αποικιακή Κένυα του 20ου αιώνα για να διευθύνει μια φυτεία καφέ, της οποίας είναι η ιδιοκτήτρια. Η συζυγική της ζωή είναι ένας εφιάλτης ταπείνωσης, αλλά ένας γοητευτικός κυνηγός με ελεύθερο πνεύμα θα της θυμίσει ξανά τον έρωτα. Βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Karen Blixen, το φιλμ γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, χάρη στο εξωτικό φόντο περιόδου, την επαγγελματική φινέτσα της υπογραφής του Pollack και το πρωταγωνιστικό ζεύγος των Robert Redford και Meryl Streep. Τιμήθηκε με 7 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας, το 1986. Αξιομνημόνευτο το αριστουργηματικό μουσικό θέμα του John Barry.

Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων / Where the Wild Things Are (2009) Παρασκευή 15/09 20.30 

Ξέφωτο

Εννιάχρονο αγόρι που ονειρεύεται τη φυγή από την οικογενειακή εστία, «αποδρά» σε έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο κατοικούν τεράστια, τριχωτά πλάσματα, που με τη σειρά τους τον υποδέχονται σαν βασιλιά. Το διασημότερο παιδικό picture book (από το 1963), όπως δηλώνεται από τις περισσότερες αντίστοιχες λίστες των ΗΠΑ, με την υπογραφή του συγγραφέα και illustrator Maurice Sendak, γίνεται στα χέρια του εκκεντρικού Jonze μια… περισσότερο ενήλικης οπτικής αλληγορία για την αφέλεια της παιδικότητας και τη μοναξιά κάτω από τη σκιά της γονικής εξουσίας. Η Karen O, του συγκροτήματος των Yeah Yeah Yeahs, έχει γράψει τα τραγούδια της ταινίας.

Κάποτε στη Δύση / Once Upon a Time in the West (1968) Παρασκευή 22/09 20.30

Ξέφωτο

Σε μια φανταστική πόλη της Αμερικανικής Δύσης, μυστηριώδης άνδρας που συνηθίζει να παίζει φυσαρμόνικα συνεταιρίζεται με έναν παράξενο desperado, για να προστατεύσουν μια όμορφη χήρα και κληρονόμο ενός κομματιού γης που στέκει ως εμπόδιο στην επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή. Το φιλμ έτυχε μέτριας υποδοχής στην εποχή του, αλλά σήμερα αντιμετωπίζεται ως το πιο επικό spaghetti western στην ιστορία του σινεμά, γεμάτο επιβλητικές φιγούρες και σκηνές ανθολογίας, ένα αλησμόνητο score από τον Ennio Morricone, και αξεπέραστα CinemaScope κάδρα τοπίων της Arizona από τον διευθυντή φωτογραφίας Tonino Delli Colli.

Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού / Raiders of the Lost Ark (1981) Παρασκευή 29/09 20.30 Ξέφωτο

Καθηγητής κολλεγίου, αρχαιολόγος αλλά και τυχοδιώκτης που αγαπά την περιπέτεια, προσλαμβάνεται από την αμερικανική Κυβέρνηση για να εντοπίσει πριν από τους Ναζί τα ίχνη της μυθικής Χαμένης Κιβωτού, στα 1936. Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1981, συστήνει στο σινεμά τον χαρακτήρα του Indiana Jones (με ερμηνευτή τον Harrison Ford), ο οποίος αναβιώνει τους ήρωες των επεισοδιακών κινηματογραφικών serials του ’30 και του ’40. Τιμήθηκε με 4 βραβεία Όσκαρ και είχε τρεις συνέχειες μέχρι το 2008, μετατρέποντας τον Spielberg σε κυρίαρχο του Hollywood. Εκτός από δείγμα απόλυτης ψυχαγωγίας, το φιλμ αναγνωρίζεται σήμερα και ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του σινεμά.

Ντάμπο, το Ελεφαντάκι / Dumbo (1941) Σάββατο 09/09 20.30

Ξέφωτο

Ένα ελεφαντάκι με πελώρια αυτιά μαθαίνει τη σημασία του να ξεχωρίζεις σε τούτο τον κόσμο και με τη βοήθεια ενός ποντικού του τσίρκου εκμεταλλεύεται το «ελάττωμά» του για να… πετάξει! Η 4η animated ταινία της Disney υπήρξε η προσωπική αγαπημένη του «θείου» Walt, αν και φτιάχτηκε αρκετά βιαστικά, για να καλύψει την εμπορική χασούρα που είχε προκαλέσει η «Φαντασία». Θα γινόταν εξώφυλλο στο περιοδικό TIME, αν δεν συνέπιπτε με την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Τραγούδα! / Sing (2016)

Σάββατο 16/09 20.30

Αγορά

Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Μαλλιά Κουβάρια / Tangled (2010) Σάββατο 23/09 20.30

Αγορά

Μια ελεύθερη διασκευή του μύθου της μακρυμαλλούσας πριγκίπισσας Rapunzel, από το περίφημο παραμύθι των αδελφών Grimm, σε μια από τις ωραιότερες animated παραγωγές που δημιούργησε πρόσφατα το studio της Disney (η 50η, για την ακρίβεια!). Μεγαλωμένη αιχμάλωτη σε έναν πύργο από την κακιά μητριά της, η ηρωίδα ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο που δεν χάρηκε τόσα χρόνια κι ένας καταζητούμενος ληστής ίσως ήταν αυτό που ονειρευόταν, τελικά.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Οι Απίθανοι / The Incredibles (2004) Σάββατο 30/09 20.30

Ξέφωτο

Τα μέλη μιας οικογένειας με υπερφυσικές ικανότητες που στο παρελθόν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου, πέφτουν στην αφάνεια κατόπιν παρεξηγήσεως και συνεχίζουν να ζουν ως κοινοί θνητοί, μέχρι την εμφάνιση ενός κακού υπερήρωα που ζητά εκδίκηση. Εκπληκτική παρωδία των κομιξικών και φιλμικών πρακτορικών περιπετειών που έγιναν μόδα στη δεκαετία του ’60, με το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2005.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Ιnfo:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…