Οι δημοτικοί υπάλληλοι δίνουν τη μητέρα των μαχών για τις διαθεσιμότητες

cover
NewsRoom 29/06/2014 | 12:14

Καζάνια που βράζουν είναι οι Δήμοι της χώρας λόγω της προσχηματικής αξιολόγησης των υπαλλήλων τους, η οποία θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητες κι απολύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα στις 13.00, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατόπιν, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις 15.00, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

Οι δημοτικοί υπάλληλοι μιλούν για «προσχηματική αξιολόγηση», «μόνιμες δεξαμενές διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», «διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών» και «εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα». 

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014 και μετά από την ολοκλήρωση συλλογής χιλιάδων υπογραφών, που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε, αύριο, Δευτέρα να παραδώσει τις υπογραφές στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου, «να του αποδείξουμε πως με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…, αλλά το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο». 

«Σε όσους Δήμους επιχειρηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή και παρά την πλειοψηφική αντίδραση των εργαζομένων, αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων να εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία με καταλήψεις των Γραφείων Προσωπικού, των Γραφείων Διοίκησης, αλλά και Δημαρχείων όπου κριθεί αναγκαίο. Την Τρίτη κανένας Δήμος της χώρας και με οποιοδήποτε τρόπο δεν πρέπει να έχει εκδώσει την απόφαση κατανομής των ποσοστών, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εφαρμογής του νέου τύπου "συγκριτικής αξιολόγησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.