Newsroom

Newsroom

Οι διασώστες αναζητούν λύση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών στη ζούγκλα – Βοήθεια από τον Έλον Μάσκ

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τα παιδιά που έχουν παγιδευτή στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Με το οξυγόνο στην σπηλιά να λιγοστεύει αλλά και με τον καιρό αντίπαλο, μιας και έχει αρχίσει ήδη η βροχόπτωση, οι διασώστες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να φτάσουν στα παγιδευμένα παιδιά.

5b3f6e041dc52436758b479a

Σύμφωνα με το Reuters, ομάδες διασωστών μπήκαν βαθιά στο πυκνό δάσος πάνω από το σπήλαιο ψάχνοντας έναν τρόπο να μπουν μέσα.

«Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να μπούμε στο σπήλαιο. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά», δήλωσε ο Thanes Weerasiri, Πρόεδρος του Πολυτεχνείου της Ταϊλάνδης. Ακόμα και ελικόπτερα έχουν σηκωθεί με ειδικό εξοπλισμό και προσπαθούν να δουν μέσα από το έδαφος και το πυκνό δάσος.

Έμπειροι μηχανικοί συνεργάζονται με τον στρατό προκειμένου να εξερευνήσουν μια περιοχή που βρίσκεται στο τέλος του σπηλαίου και τρυπούν το έδαφος που η σύστασή του είναι από ασβεστόλιθο και θεωρούν ότι είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που έχουν παγιδευθεί τα αγόρια.

«Αρχικά, εξετάζαμε το ενδεχόμενο να μπούμε από εκεί για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε προμήθειες στα παιδιά, αλλά τώρα μπορεί να είναι και η οδός απεγκλωβισμού τους», δήλωσε ο υπεύθυνος.


Παράλληλα, οι διασώστες συνεχίζουν να αντλούν νερό από την είσοδο του σπηλαίου. Ήδη έχει απαντληθεί νερό που ισοδυναμεί με αυτό που χρειάζονται για να γεμίσουν 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Βοήθεια από τον Έλον Μάσκ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι μηχανικοί από τις εταιρείες του SpaceX και The Boring Company κατευθύνονται στην Ταϊλάνδη μήπως μπορούν να βοηθήσουν. Κι αυτό γιατί έχουν στην κατοχή τους ειδικά ραντάρ και μηχανήματα που μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και τούνελ με αέρα κάτω από το νερό μέσω του οποίου θα μπορούν να βγουν τα παιδιά.


Σοκ από το θάνατο του δύτη

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι των σωστικών συνεργείων που εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα παιδιά, είναι σοκαρισμένοι μετά τα τραγικά νέα για τον θάνατο του βετεράνου και πολύπειρου δύτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο 38χρονος Saman Kunan, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τα παιδιά που έχουν παγιδευτεί στο σπήλαιο στη Ταϊλάνδη.

Ο άνδρας, πέθανε από έλλειψη οξυγόνου, αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά με φιάλες οξυγόνου, διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων.


Η τραγωδία υπενθύμισε το πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν κάνοντας κατάδυση τα παιδιά και ο προπονητής τους.






ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…