Οι Διαματάρηδες αυτού του κόσμου

Η υπόθεση Διαματάρη είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά από περιπτώσεις στις οποίες η κυβέρνηση με τις επιλογές και τους χειρισμούς της κατάφερε μέσα σε πέντε μόλις μήνες το ακατόρθωτο: να «ποινικοποιήσει» την αριστεία που τόσο ευαγγελιζόταν.

EK Diamataris 0

Κανείς δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε κάποιον επειδή είναι άριστος και ικανός. Καμία αριστεία δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί όταν ο έχων τα προσόντα αξιοποιείται, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό γίνεται προς όφελος του γενικού συνόλου. Τα παραδείγματα άλλωστε των άριστων που διαπρέπουν στους τομείς τους είναι πολύ περισσότερα από τους Διαματάρηδες αυτού του κόσμου.

Την ίδια ώρα βέβαια, ουδείς δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο σε κάποιον που βρέθηκε σε μια δουλειά χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα, όταν αποδεδειγμένα μπορεί να την κάνει καλά. Είναι αμέτρητες οι ειδικότητες που βρίθουν από ανθρώπους οι οποίοι δίνουν καθημερινά τα διαπιστευτήριά τους χωρίς να έχουν σπουδάσει τη δουλειά αλλά έγιναν καλοί σε αυτό που κάνουν μαθαίνοντάς το στην πράξη. Από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και ψυκτικούς μέχρι δημοσιογράφους και μηχανικούς αυτοκινήτων. Επαγγελματίες που ο καθένας από το δικό του μετερίζι επηρεάζουν την καθημερινότητά μας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εκείνον που την επηρεάζουν οι Διαματάρηδες αυτού του κόσμου.

Αμέτρητες βέβαια είναι και οι ειδικότητες που απασχολούν ανθρώπους τους τίτλους σπουδών των οποίων θα ζήλευε ο κάθε Διαματάρης. Σερβιτόροι, ντελιβεράδες, ταξιτζήδες και πολλοί άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός, υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιούν τα πτυχία τους είτε για να τυλίγουν σουβλάκια είτε ως σουπλά σε εστιατόρια, μόνο και μόνο επειδή δεν λέγονταν «Διαματάρηδες» και δεν είχαν κουμπάρο έναν «Μητσοτάκη».

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν ο Διαματάρης και ο κάθε Διαματάρης δεν έχει πτυχία, μεταπτυχιακά, BCA, NCAA, NBA, 7 πρωταθλήματα Σούπερ Λίγκας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Μπορεί να είναι ικανός να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του ως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Όταν όμως έχει διαδώσει δεξιά κι αριστερά ότι τα κατέχει και μάλιστα τα διαφημίζει ως αποδεικτικά επάρκειας και ικανότητας, τότε μπορούμε όλοι να σκεφτούμε ότι εκτός από ψεύτης είναι και ανεπαρκής και ανίκανος.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι σημερινοί κυβερνώντες -που επί τέσσερα χρόνια έκαναν την αντιπολίτευση του (πτυχιούχου) Καρανίκα- ζητούσαν δικαιολογημένα να υποστεί τις συνέπειες του νόμου η καθαρίστρια που πρόσθεσε έναν χρόνο στο απολυτήριο Δημοτικού για να μπορεί να καθαρίζει σκάλες, τι μεσολάβησε ώστε ο Διαματάρης να είναι εκείνος που «διόρθωσε το λάθος στο βιογραφικό του»;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.