Οι διάλογοι με φοιτήτριες που "καίνε" τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε μέρος των συνομιλιών που είχε ο κατηγορούμενος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών με φοιτήτριες του.

NewsRoom 08/10/2018 | 14:32

Οι διάλογοι, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του καθηγητή, δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα Realnews. 

 Ο καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή, κατηγορείται ότι ζητούσε χρηματική αμοιβή από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που παρακολουθούσαν μαθήματά του, για να τους περάσει. 

 Σύμφωνα με καταγγελίες μάλιστα, ο καθηγητής φέρεται να ζητούσε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο 60χρονος με κάποιες από τις νεαρές κοπέλες. 

 Οι διάλογοι 

Φοιτήτρια: Ο βαθμός που πήρα στο μάθημα ήταν πέντε 

Καθηγητής: Είδες που γκρίνιαζες και φώναζες Φοιτήτρια: Πρέπει να γράψω πάνω από επτά στα άλλα μαθήματα για να ανέβει ο γενικός μου βαθμός 

Καθηγητής: Δεν θα πάω Χαλκιδική θα μείνω εδώ το βράδυ και θα πάω αύριο το πρωί. Οπότε θα με έχεις περισσότερη ώρα 

Φοιτήτρια: OK 

 «Με αγαπάς;» 

Χαρακτηριστικός για την οικειότητα που είχε ο 60χρονος με κάποιες φοιτήτριες από το ΤΕΙ Σερρών είναι και ο διάλογος που ακολουθεί με μία νεαρή κοπέλα, την οποία ρωτά αν τον αγαπά. 

Καθηγητής: Με αγαπάς; 

Φοιτήτρια: Ναι σε αγαπώ γέλια 

Καθηγητής: Γέλια. Λοιπόν μπες στο φτο σου στο ιγκράμ 

Φοιτήτρια: Ένα λεπτάκι δώσε μου να γράψω τον κωδικό μου. Περίμενε 

 Η «συμπάθεια» 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καθηγητής συντόνιζε τις πληρωμές μέσω προσχηματικών και ακόμα και εικονικών μαθημάτων, στο φροντιστήριο των δύο συνεργατών του. Μάλιστα ο καθηγητής φέρεται να εξομολογείται σε ένα νεαρό κορίτσι τη συμπάθεια που τρέφει για την ίδια, και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει εκείνη και τις φίλες της να περάσουν το μάθημα που χρωστούν. 

Καθηγητής: Επιτρέπεται να έχεις εμένα και να πηγαίνεις να δίνεις τόσα λεφτά στον άλλον να κάνεις φροντιστήριο. Εγώ σου το είπα γιατί είδα πάνω σου κάποια θετικά σημεία και αποφάσισα να το κάνω για σένα. Εγώ θα σε βοηθήσω. Δεν θέλω ούτε τα λεφτά ούτε το ψέμα. 

Φοιτήτρια: Ναι, ναι. 

Καθηγητής: Θέλω να τα λέμε οι δυο μας ανοιχτά και ξάστερα. Ενδεικτική είναι και η τηλεφωνική συνομιλία που έχουν οι δύο φροντιστές μεταξύ τους από την οποία προκύπτει ότι στον χώρο του φροντιστηρίου είχαν συγκεντρωθεί υψηλά χρηματικά ποσά από τη δράση του κυκλώματος. 

 Κομπλιμέντα 

Σφοδρές επικρίσεις προκαλούν και όσα περιγράφουν στην εφημερίδα δύο φοιτήτριες του ΤΕΙ Σερρών για τη δράση των εκβιαστών. Μία 20χρονη φοιτήτρια καταγγέλλει ότι ο καθηγητής της έκανε τακτικά κομπλιμέντα, προτείνοντας της κοινές βραδυνές εξόδους για φαγητό και ποτό. 

«Από την πρώτη στιγμή άρχισε να μου κάνει κομπλιμέντα. "Τι καλή κοπέλα που είσαι. Σήμερα είσαι πολύ όμορφη". Στην αρχή ζητούσε από όλη την παρέα μας που είμαστε όλες κορίτσια να βγούμε βράδυ για ποτό ή για φαγητό. Εμείς του λέγαμε ευγενικά όχι. Τελικά αποφάσισα να δεχτώ να βγούμε για να δω τι θα κάνει. Αφού δεν εμφανίστηκα στο ραντεβού μου έστειλε μήνυμα ότι "όλοι φοβούνται το χάσμα που άφησε η απουσία σου". Toν τρόπο δράσης των φροντιστών και του καθηγητή περιγράφει αναλυτικά μία άλλη 20χρονη φοιτήτρια. 

 «Γνώριζα τι συνέβαινε και γι αυτό πήγα κατευθείαν στο φροντιστήριο. Έδωσα τα 250 ευρώ και πήρα τα θέματα. Οι φροντιστές με τη σειρά τους σημείωσαν το όνομα μου και ενημέρωσαν τον καθηγητή ότι είχα δώσει τα απαραίτητα χρήματα για να περάσω το μάθημα. Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα. Ένα βράδυ πριν από τις εξετάσεις έδωσα τα θέματα και σε τρεις άλλες φίλες μου οι οποίες όμως δεν είχαν πάει στο φροντιστήριο. Οι απαντήσεις που δώσαμε ήταν ακριβώς ίδιες. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσω μόνο εγώ που είχα πληρώσει τα 250 ευρώ και οι φίλες μου που δεν είχαν πληρώσει να κοπούν».