Οι διαφωνούντες επέβαλαν…την γραμμή τους-Ο Μητσοτάκης έκανε πίσω…για την κομματική πειθαρχία

Μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει ένα βήμα πίσω και δήλωσε ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

mitsotakis kouvaras

Τρέμει όπως φαίνεται τις αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εν μέσω έντονων διαφωνιών που ήδη έχουν εκφραστεί ακόμα και σε επίπεδο υπουργών ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει μεν κομματική πειθαρχία για βουλευτές αλλά το νομοσχέδιο δεσμεύει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, για την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο θεσμοθετείται το δικαίωμα στον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αν και ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα φέρει ένα «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο και θα αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, πρόσθεσε ότι δεν νοείται κάτι τέτοιο για ένα ζήτημα που αφορά τα δικαιώματα.

«Δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων στην Ελλάδα» είπε και συμπλήρωσε: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, άρα δεν κάνουμε τίποτα στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Δεν αλλάζουμε τίποτα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφοροποίηση από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αλλά θέλω να σας πω και κάτι ακόμα: οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε εμείς. Δεν έχουν πάει δύο βήματα παραπέρα. Και όταν λέω ότι θα προχωρήσουμε ως κοινωνία, να προχωρήσουμε, ναι, δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων στην Ελλάδα. Δεν θα πειραματιστούμε με τις πιο προχωρημένες ιδέες στα θέματα των δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοι διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο εκφράζουν μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία κεφάλα, αλλά και οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης, Άννα Καραμανλή, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χαράλαμπος Χρυσομάλλης, Κώστας Καραγκούνης και ο Κώστας Γκιουλέκας.

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…