Newsroom

Newsroom

Οι Depeche Mode κυκλοφορούν δίσκο γεμάτο πολιτικά μηνύματα

Το νέο άλμπουμ των Depeche Mode είναι έντονα πολιτικοποιημένο με τραγούδια όπως το «Where's the Revolution», εμπνευσμένο από την κατάσταση στη Συρία. Το «Spirit» είναι το 14ο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος.

58e507dd1dc5245a298b470a

«Δεν θεωρούμε ότι η μουσική, αληθινά, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν λίγο, να κοιτάξουν γύρω στον κόσμο και να δουν τι συμβαίνει», ανέφερε ο Andrew Fletcher στο Reuters.

Στο άλμπουμ «Spirit», οι Depeche Mode καταγράφουν την πολιτική πραγματικότητα σε Βρετανία και ΗΠΑ και κάνουν αναφορές στην άνοδο του εθνικισμού. «Νιώθω ότι υπάρχει σίγουρα μια μετακίνηση προς τα δεξιά σε όλη την Ευρώπη και τη Βρετανία, σε κάποιο βαθμό και σίγουρα στην Αμερική. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δεν είμαστε κομμουνιστές… είμαστε ελαφρώς αριστερά… Νομίζω ότι πιθανότατα θα υπάρξει μια αντίδραση στη μουσική», σημείωσε.

«Η σκέψη ότι πρέπει να γράφει κάποιος πολιτικά τραγούδια για πάντα είναι πιθανότατα πολύ απογοητευτική» δήλωσε. «Ας ελπίσουμε ότι κανείς δεν θα χρειαστεί να το κάνει, ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα γίνει ένα καλύτερο μέρος» ευχήθηκε.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…