Οι δεκάξι πίθηκοι

Οι 16 πίθηκοι και οι λοιποί «πορφυρογέννητοι» της ΝΔ που ευαγγελίζονται την πρόοδο, δεν δικαιούνται να μιλούν για τη χαρά που έφερε το παιδί από τα Σεπόλια στη χώρα

16monkeys2

Μια από τις αρετές της ελληνικής κοινωνίας και ιστορίας διαχρονικά είναι ο σεβασμός και η επιδίωξη της ετερότητας. Στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία αναφέρεται ως μια ιδιότητα του διαφέρειν στο πνεύμα και επειδή η ελληνικότητα καθοριζόταν κυρίως από τα πνευματικά χαρακτηριστικά που εξύψωναν τον άνθρωπο, Έλληνες ήταν όλοι όσοι μετείχαν και διέδιδαν τις πνευματικές κατακτήσεις και τα ιδανικά του πολιτισμού. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ενέπνευσε πολλούς, οι οποίοι βρήκαν στα ελληνικά γράμματα απαντήσεις για τη ζωή, την πολιτική οργάνωση, τη μεταφυσική αναζήτηση, τις διαπροσωπικές σχέσεις κτλ. και σήμερα τους θεωρούμε Έλληνες, αγνοώντας το γεγονός ότι γεννήθηκαν μακριά από τα ελληνικά πνευματικά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Ιωνίας. Ο Ανάχαρσης, ο Μελέαγρος (ο επιγραμματοποιός), ο Μένιππος, Βίων ο Βορυσθενίτης, ο Λουκιανός αλλά και χριστιανοί φιλόσοφοι όπως ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός ή μουσουλμάνοι αριστοτελιστές όπως ο Αβερρόης και ο Αβικέννας και πολλοί άλλοι τίμησαν τον Ελληνικό πολιτισμό και τα Ελληνικά γράμματα όσο λίγοι.

Ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός, η μοντέρνα και η σύγχρονη εποχή είχαν σαφείς αναφορές στο ελληνικό πνεύμα. Οι εκπρόσωποι αυτών των εποχών διαμόρφωσαν ένα φιλελληνικό ρεύμα, όπου άλλες φορές ρομαντικά και άλλες φορές ρεαλιστικά, έδειχναν όχι μόνο να μην ξεχνούν τις ρίζες του πολιτισμού τους, αλλά να θεωρούν και τους εαυτούς τους συνεχιστές του Ελληνικού πνεύματος. Έμπρακτα αυτό το παγκόσμιο φιλελληνικό κίνημα έβλεπε την Ελλάδα ως πηγή της γνώσης και πηγή κάθε νοήματος, που εμποτίστηκε στις κοινωνίες του κόσμου. Αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία το 1821. Οι Έλληνες από την άλλη τίμησαν και τιμούν όλους τους ξένους, που έδειξαν άλλοτε ηθικά και άλλοτε έμπρακτα την αγάπη τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο Καρλ φον Νόρμαν-Έρενφελς, ο Λόρδος Βύρων, ο Τζωρτζ Κάνινγκ, ο Ελβετός Μάγερ, ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Τόμας Γκόρντον, ο σπουδαίος λυρικός ποιητής Φρήντριχ Χαίλντερλιν, ο Σαντόρε ντι Σανταρόζα, ο Μορίς Περζά, ο Γκαριμπάλντι και πολλοί άλλοι ήταν πιο Έλληνες από πολλούς άλλους που κομπάζουν για την ελληνικότητά τους.

Ακόμη και σήμερα σπουδαίοι Ευρωπαίοι αντέδρασαν έντονα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, στις συκοφαντίες και τις αισχρές επιθέσεις δημοσιογράφων και πολιτικών ενάντια στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι του πνεύματος, οργάνωσαν δημόσιες συζητήσεις και ομιλίες, υπερασπιζόμενοι την ελληνική κοινωνία από την άδικη αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός δεν φέρει καμιά ευθύνη για την κρίση ή τουλάχιστον φέρει τη λιγότερη. Οι μόνες παραφωνίες προέρχονταν από λαϊκιστές νεοφιλελεύθερους, οι οποίοι, όταν στριμώχνονταν, το μόνο επιχείρημα που πρόβαλαν, ήταν ότι ο λαός τους ψήφισε. Λες και ο λαός έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τώρα στον Μητσοτάκη.

Η βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Αμερικής ως ο πολυτιμότερος παίχτης για τη χρονιά 2018-19, ήταν η αφορμή, να βγουν στο προσκήνιο η αντικοινωνική συμπεριφορά και η υποκρισία όλων όσων πριν λίγα χρόνια με την ψήφο τους αρνήθηκαν το δικαίωμα ιθαγένειας σε παιδιά σαν τον δεύτερο Ευρωπαίο που κατακτά τέτοια διάκριση (ο πρώτος ήταν ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι). Ο Γιάννης κατά τη διάρκεια της απονομής του έδειξε την ειλικρίνεια της ψυχικής δύναμης, που μόνο ένας άνθρωπος με γνήσια αισθήματα θα μπορούσε να έχει. Και όταν όλη η Ελλάδα καμάρωνε για τις επιτυχίες του σπουδαίου τέκνου της, ο μόνος που φάνηκε να το κάνει με περίσσια υποκρισία ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί, αν ήταν διαφορετικά, δεν θα είχε για αντιπρόεδρο του κόμματός του τον δημόσιο αρνητή και αναθεωρητή του Ολοκαυτώματος, ούτε τον χουντικό με το τσεκούρι, ούτε το νεοφώτιστο του νεοφιλελεύθερου πνεύματος που μιλάει για επιδόματα σε Έλληνες και Ελληνόπουλα.

Παρά τις προσπάθειες να φανούν δημοκράτες, δηλώσεις και εξαγγελίες για επιδόματα από καθαρούς Έλληνες σε γνήσιους απογόνους του Μεγαλέξανδρου, δείχνουν όχι μόνο τη φαιδρότητα και την απαιδαγωγησία τους, αλλά και τον μισανθρωπισμό και την μισαλλοδοξία τους. Αυτοί, που δεν τους νοιάζει να τους αποκαλούν Greeks σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα για τους Βορειομακεδόνες, οι πατριώτες του γλυκού νερού είναι οι ίδιοι που βάζουν εμπόδια σε κάθε παιδί που θεωρούν διαφορετικό. Και όταν ένα τέτοιο παιδί πετύχει, όπως ο Γιάννης, κορδώνονται όλο περηφάνεια για το δήθεν δημιούργημα της μεγαλοψυχίας τους. Η Νέα Δημοκρατία στην νεοφιλελεύθερη δραστήρια μορφή της είναι ένα ρατσιστικό κόμμα. Οι 16 πίθηκοι και οι λοιποί «πορφυρογέννητοι» της ΝΔ που ευαγγελίζονται την πρόοδο όταν τους ξεφεύγουν «κατά λάθος» τα πραγματικά τους σχέδια, δεν δικαιούνται να μιλούν για τη χαρά, που έφερε το παιδί από τα Σεπόλια στη χώρα.

Αυτοί οι 16 πίθηκοι, που μόλις και μετά βίας χρησιμοποιούν τριακόσιες – τετρακόσιες λέξεις στο λεξιλόγιό τους, είναι αρκετοί, να μας θυμίσουν αυτούς, που διαχρονικά στην ιστορία λέρωναν κάθε χαρά και εθνική επιτυχία με την παρουσία και τον διχαστικό λόγο τους. Αυτοί οι ψευτο-Δαναοί πάντα έφερναν σε αμηχανία τους φιλέλληνες, αυτοί οι ψευτο-Αχαιοί πάντα ήταν προδότες της χώρας. Τέτοιοι είναι και οι 16, που σαν τους παράσιτους προσπαθούν να πάρουν λίγη από την αίγλη του Γιάννη. Το μόνο που διαθέτουν αυτοί οι παράσιτοι της ΝΔ είναι υποκρισία, αλαζονεία, ρατσιστικές ιδέες, νεοχουντικές αντιλήψεις και την Μιράντα Ξαφά. Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν θα αποκτήσουν ποτέ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…