Newsroom

Newsroom

Oι "Δέκα μικροί νέγροι της Novartis"

Στους “Δέκα μικρούς νέγρους” η Άγκαθα Κρίστι τοποθετεί δέκα πρόσωπα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους στο νησί του Νέγρου, σε μικρή απόσταση απ' τις γραφικές ακτές του Ντέβον.

5a782fde1dc524d06a8b4694 3

Του Πέτρου Κατσάκου

Ο δικαστής Λόρενς Γουόργκρεϊβ και η συντροφιά του, όλοι άνθρωποι με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και με κάποιο μελανό σημείο στο παρελθόν τους, θα βρεθούν ξαφνικά αιχμάλωτοι μέσα σ’ αυτό το παγερό και σιωπηλό σπίτι και απομονωμένοι απ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Στη σειρά των παράξενων και ανατριχιαστικών γεγονότων που θα επακολουθήσουν, οι δέκα καλεσμένοι στο νησί του Νέγρου θα βρεθούν γυμνοί απ’ τα κοινωνικά τους προσωπεία και αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό.

Στους “Δέκα μικρούς νέγρους της Novartis” η μέχρι στιγμής έρευνα της Δικαιοσύνης τοποθετεί δέκα πολιτικά πρόσωπα που γνωρίζονται μεταξύ τους στο κάδρο μιας υπό διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς με προεκτάσεις που ακόμη ερευνώνται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Ο Αντώνης Σαμαράς και εννέα ακόμη πρώην κάτοχοι δημοσίων αξιωμάτων με πολλαπλά μελανά σημεία στο παρελθόν τους βρίσκονται αιχμάλωτοι των πράξεων και των παραλείψεων με βαρύ εκ του αποτελέσματος τίμημα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Από την πρώτη κιόλας πράξη του εν εξελίξει δράματος τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, παρότι φρόντισαν να αντικρούσουν τα όσα περιλαμβάνονται στην υπάρχουσα δικογραφία και αφορούν πράξεις κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους δεν βρήκαν τίποτε να πουν για τις παραλείψεις με τις οποίες βαρύνονται μιας και επί των ημερών τους λογίστηκε μια κατά 28 δισ. πρόσθετη δαπάνη του Δημοσίου για την αγορά φαρμάκων, υπολογίστηκαν 3 δισ. ευρώ χαμένων φόρων και κυκλοφόρησαν περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ως μίζες.

Παρακολουθώντας την πρώτη πράξη των “Δέκα μικρών νέγρων” της Novartis μείναμε με την εντύπωση πως οι πρωταγωνιστές του έργου δεν είδαν και δεν άκουσαν το παραμικρό για τον χορό των δισεκατομμυρίων που έλαβε χώρα κάτω από τη μύτη τους. Μείναμε με την εντύπωση πως το έγκλημα δεν έχει ενόχους. Μείναμε με την εντύπωση πως στο πάρτι των φαρμάκων καλεσμένοι ήταν μόνο κάποιοι επίορκοι γιατροί και φυσικά οι πολίτες που τα χρυσοπλήρωσαν.

Στη δεύτερη πράξη του έργου “Οι Δέκα μικροί νέγροι της Novartis” αναμένουμε να παρακολουθήσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις τους, καθώς αυτοί θα βρεθούν γυμνοί από τα πολιτικά τους προσωπεία και αντιμέτωποι με ερωτήσεις.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…