Οι δανειστές απαίτησαν κι ο ΦΠΑ για το ρεύμα να πάει στο 23%, "δεν ήρθαμε για να διαπραγματευτούμε" είπαν στον Δραγασάκη!

[…]

dragasakis 9

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Θεσμών ζήτησαν με το «καλησπέρα» από την ελληνική αντιπροσωπεία ψαλίδι στις συντάξεις και αυξήσεις στο ΦΠΑ, ακόμα και να πάει ο χαμηλός συντελεστής των λογαριασμών της ΔΕΗ στο 23%!

Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε για το δημοσιονομικό κενό έως 1,9 % του ΑΕΠ να καλυφθεί με μέτρα που θεωρούνται βέβαιης απόδοσης (όπως στοχευμένες αυξήσεις φόρων στα υψηλά εισοδήματα, περικοπές σε δαπάνες για πρόωρες συντάξεις και περιστολή αμυντικών δαπανών κλπ). Για το υπόλοιπο 0,6% του ΑΕΠ πρότεινε διοικητικά μέτρα όπως για παράδειγμα ενοποιήσεις Ταμείων και φορέων, δίχως όμως μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αρνήθηκε, επιπλέον,  και να μετακυλήσει στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ βασικά αγαθά όπως το ρεύμα.

Οι δανειστές όμως επέμειναν λέγοντας «κάντε μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ, που είναι τα πιο σίγουρα μέτρα εξοικονόμησης. Τίποτα άλλο, τα ισοδύναμα πήγαν περίπατο», ανάφερε κυβερνητική πηγή.

Η ελληνική αντιπροσωπεία διαμαρτυρήθηκε, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν: «Δεν ήρθαμε εδώ για να το διαπραγματευτούμε, δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούμε, αυτές τις εντολές πήραμε, πείτε μας τι θα κάνετε, τι προτάσεις έχετε σε αυτά»!

 Οι Έλληνες αντέτειναν πως «εμείς είπαμε ότι ήρθαμε να διαπραγματευτούμε, έτσι δεν γίνεται» και η συνάντηση διακόπηκε, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να επιστρέψει στην Αθήνα.

 

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…