Οι χειρότεροι της Ευρώπης

Είμαστε μία από τις λιγότερο δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης, λοιπόν.

5652444

Είναι η έλλειψη δημοκρατίας, είναι και ο διασυρμός. Πρώτη φορά μετά τη χούντα ο παγκόσμιος Τύπος λέει ανοιχτά ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι περίπου φασιστική. “Μία από τις πιο αυταρχικές της Ευρώπης”, κατά το BBC. Κι εντάξει, μια φορά τα έβαλε ο Δένδιας με την Guardian τότε με τους βασανισμούς των 15 στη ΓΑΔΑ, σου λέει είναι και προοδευτικούληδες αυτοί, αλλά να σε βρίζουν New York Times και BBC σα να παραπάει.

Είμαστε μία από τις λιγότερο δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης, λοιπόν. Είναι η Ουγγαρία του Όρμπαν, η Πολωνία των νεκρών γυναικών που δεν τους επιτρέπονται οι αμβλώσεις και η Ελλάδα του Σάκη του Μουμτζή, των διωκόμενων νομικών και δημοσιογράφων και των παρακολουθήσεων. Ορίστε, λοιπόν, η εξίσωση. Ένα κι ένα κάνουν κάτι κι αυτό το κάτι μόνο δημοκρατία δεν είναι.

Εν τω μεταξύ, είναι τόσο ενοχλημένοι με τον δικό τους τραγέλαφο, τον Τζόνσον, που τον βλέπουν να λούζεται στην Κάρπαθο και τον παρομοιάζουν με το Μητσοτάκη. Γιατί δεν κάνουν όλοι μαζί διακοπές με τον Όρμπαν, δεν μπορώ να καταλάβω.

Τα πράγματα, ωστόσο, αν δεν ήταν τόσο φρικτά και ασφυκτικά και βάναυσα, θα ήταν αστεία. Θα ήταν αστείο που η Ευρώπη, την οποία ευαγγελίζονταν για να γίνουν κυβέρνηση, τώρα τους κλείνει το στόμα λέγοντας ότι πρόκειται για “αντιδημοκρατικές συμπεριφορές”. Θα ήταν αστείο, πράγματι.

Αλλά δεν είναι. Δεν είναι, πρώτον γιατί μας ρημάξανε και δεύτερον, γιατί έρχονται εκλογές. Πολύ σύντομα, για την ακρίβεια. Τόσο σύντομα που δεν θα προλάβει καν να αλλάξει μαγιό ο πρωθυπουργός μας. Τόσο σύντομα, που η άγρια αναμονή της πιθανής πτώσης τους δε μας επιτρέπει (ακόμη) να χαρούμε.

Παραταύτα, καλό είναι να θυμόμαστε ένα κι ένα μόνο: Την πλάτη τους την γύρισε η Ευρώπη. Και ο πολεμικός εξοπλισμός στην Ουκρανία πήγε τζάμπα και ο θατσερισμός πήγε στράφι. Πάρε έναν φασίστα και ντύσε τον φιλελεύθερο ευρωπαίο. Ο φασίστας πάλι πινοσετικός θα μείνει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός