Οι Βρετανοί δε θέλουν πια το Brexit

Περισσότεροι είναι πλέον οι Βρετανοί που επιθυμούν η χώρα τους να παραμείνει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύγκριση με εκείνους που επιθυμούν να φύγουν, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων YouGov που δημοσιεύθηκε σήμερα.

brexit

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί και δεύτερο δημοψήφισμα, καθώς οι Βρετανοί θέλουν να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου. Ωστόσο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δυσκολεύεται να εξασφαλίσει έγκριση της συμφωνίας Brexit από το κοινοβούλιο, εξέλιξη που εντείνει την αβεβαιότητα γύρω από το αν μια οποιαδήποτε συμφωνία είναι έστω πιθανή -ακόμη και γύρω από το αν η Βρετανία πράγματι θα αποχωρήσει.

Η έρευνα του YouGov, πάντως, κατέδειξε σήμερα πως σε περίπτωση που διεξαγόταν δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή το 46% των πολιτών θα στήριζε την παραμονή στην ΕΕ, το 39% θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης και το υπόλοιπο δεν θα ήξερε τι να ψηφίσει ή δεν θα ψήφιζε καν (είτε αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα).

Το πρακτορείο σημειώνει πως, εξαιρώντας τους αναποφάσιστους και όσους αρνήθηκαν να απαντήσουν, η διαφορά διαμορφώνεται στο 54-46 υπέρ της παραμονής.

Τα αποτελέσματα συνάδουν ευρέως με εκείνα άλλων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, οι οποίες καταδεικνύουν ένα βαθιά διχασμένο εκλογικό σώμα του οποίου πάντως η άποψη έχει μετατοπιστεί προς την παραμονή στην Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα του 2016 το 52% ψήφισε υπέρ της αποχώρησης, έναντι 48% που στήριξε την παραμονή στην ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η Τερέζα Μέι αρνείται σθεναρά τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Κάτι που μάλλον δυσαρεστεί σημαντικό ποσοστό των Βρετανών, οι οποίοι κατά ένα 41% θεωρούν πως η τελική απόφαση θα πρέπει να παρθεί μέσω νέου δημοψηφίσματος. Αντίθετα, το 36% πιστεύει πως την απόφαση πρέπει να πάρει το κοινοβούλιο.

Οι Βρετανοί νομοθέτες πρόκειται να ψηφίσουν επάνω στη συμφωνία εξόδου της Τερέζα Μέι κατά την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ