Οι αυτονομιστές κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό στο Λουχάνσκ

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή του…

oukraniko mig

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή του Λουχάνσκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. «Το MiG-29 καταρρίφθηκε από τους τρομοκράτες νωρίς το πρωί, αφού είχε πραγματοποιήσει την αποστολή του εξουδετερώνοντας μια ομάδα ανταρτών», είπε ο Λεονίντ Ματιούχιν, ο εκπρόσωπος του στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε. “Οργανώθηκε μια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, τον βρήκαμε και αυτή τη στιγμή είναι σε ασφαλή περιοχή”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το Σάββατο, οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν για τους όρους και τις προϋποθέσεις της διέλευσης στο ουκρανικό έδαφος της ρωσικής οχηματοπομπής η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η επιθεώρηση της οχηματοπομπής, δήλωσε στον Τύπο ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Ρωσία, ο Πασκάλ Κουτάτ. Το Κίεβο απομένει ακόμη να εγκρίνει την είσοδο του φορτίου, ενώ η ΔΕΕΣ αναμένει να λάβει «εγγυήσεις ασφαλείας» για την μεταφορά της βοήθειας στην άλλη πλευρά των συνόρων, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…