Οι αρσακειάδες που πίστεψαν ότι μπορούν να πιάσουν τους νταβατζήδες απ’ τα αρ@@δια

Το know how, η τεχνογνωσία οικοδόμησης και αξιοποίησης των παρακρατικών μηχανισμών είναι ιστορικά κατοχυρωμένο brand, ανήκει στα παράσημα της δεξιάς

4911678

Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσαλώσει τα συστημικά ΜΜΕ: “το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ” το κλίνουν σ’ όλες τις πτώσεις. Το παρακράτος, του παρακράτους, … ω παρακράτος!!! Το “παρακράτος” του Παππά που τον καλύπτει, λέει, ο Τσίπρας κλπ., κλπ….. Οι παπαρολογίες δίνουν και παίρνουν. Ανάθεμα κι αν ξέρουν οι νεότευκτοι παπαγάλοι της Αδώνιας ρητορικής, οι όψιμοι “τιμητές των δημοκρατικών θεσμών και τη διαφάνειας”, οι “ευαίσθητοι” υπερασπιστές της διάκρισης των εξουσιών, τι εστί παρακράτος!!! Αυτό που ξέρουν καλά είναι να σηκώνουν “σκόνη” με στόχο τα μυαλά νηπίου. Βέβαια θα μπορούσαν να διαβάσουν κομμάτι Ιστορία ή να ρωτήσουν τις παλιές καραβάνες της Δεξιάς για να μάθουν πώς οικοδομείται το παρακράτος, πού στοχεύει, ποιά η σχέση του με την παρασιτική κυρίαρχη τάξη, τους ολιγάρχες που απομυζούν τον τόπο, κ.ά.      

Το know how, η τεχνογνωσία οικοδόμησης και αξιοποίησης των παρακρατικών μηχανισμών είναι ιστορικά κατοχυρωμένο brand, ανήκει στα παράσημα, στα κατορθώματα της δεξιάς. Είναι συνδεδεμένο με το βαθύ κράτος. Πατάει γερά στις προπολεμικές δικτατορίες, στους δωσίλογους, στους γερμανοτσολιάδες της κατοχής, στα τάγματα εφόδου, στις οργανώσεις τύπου “καρφίτσα”, στις δολοφονίες δημοκρατικών πολιτών, στη βία και τη νοθεία, στις προβοκάτσιες παραστρατιωτικών οργανώσεων με στόχο τη δημοκρατική ομαλότητα και το λαό στο περιθώριο των εξελίξεων…. Το παρακράτος και οι “άνθρωποι” του φοβούνται το φως της ημέρας, δρουν ως τυφλοπόντικες στα σκοτεινά τρεφόμενοι από τα αποφάγια που τους πετούν τα αφεντικά τους της “καθωσπρέπει” έννομης τάξης. Θέλουν σιγουριά για να γλιτώνουν από τις “στραβές” που ενδεχόμενα προκύψουν στο “θεάρεστο” έργο τους και μακροημέρευση, στηρίζουν και στηρίζονται σ’ “αυτούς που ξέρουν κι αυτούς που εμπιστεύονται”, στους πυλώνες και στους αρμούς της εξουσίας…….

Είναι τουλάχιστον αφελής κάποιος που πιστεύει ότι οι μηχανισμοί του βαθέως κράτους που τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από παρακρατικές και εξωθεσμικές λειτουργίες μπορούν να “αξιοποιηθούν” από μια εκλεγμένη κυβέρνηση που δεν είναι ενσωματωμένη  στο Σύστημα.

Η ατυχής συγκυρία – για τους “νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας” – ήταν ότι  οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου που εξυπηρετούσαν απρόσκοπτα τα συμφέροντά τους, χρεοκόπησαν τη χώρα, την έριξαν στα βράχια και ο λαός έκανε την “αποκοτιά” και ψήφισε τους “απρόβλεπτους”, την “παρένθεση” που τους κατσικώθηκε 4,5 χρόνια!!!

Είναι διπλά αφελής όποιος νομίζει ότι το βαθύ κράτος και το παρακράτος που με τόσο κόπο οικοδόμησε το σύστημα εξουσίας θα μπορούσε να τεθεί στην υπηρεσία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είχε την έγκριση της κυρίαρχης τάξης. Ή ακόμα ότι θα σταματούσε να δουλεύει υπογείως επειδή ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου οι “συνοδοιπόροι των αναρχοάπλυτων εξτρεμιστών, οι Μαδουραίοι, οι άθεοι υπερασπιστές της …Σοβιετίας”!!!  

Είναι δε, τριπλά αφελής και αθεράπευτα βλαξ, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να οικοδομηθεί παρακράτος σε μια κυβερνητική θητεία, όταν μάλιστα δεν έχουν γνώση οι φύλακες και τους λείπουν  παντελώς τα ερείσματα στο κράτος και  η τεχνογνωσία της που είναι προνόμιο της δεξιάς…. πολυκατοικίας και των συνοδοιπόρων!!!  

Ας επανέλθουμε στο σήμερα. Τι έδειξαν οι κασέτες του καθ’ όλα αξιοσέβαστου επιχειρηματία και συνομιλητή του τέως υπουργού; Κάποιοι λένε ότι το παλιό-γνωστό παρακράτος της δεξιάς προσέλαβε στις τάξεις του ακόμα και επιχειρηματίες για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τον καλωδίωσαν το 2016 (νωρίς-νωρίς) για να “δέσουν το γλυκό”. Παλιά μας τέχνη κόσκινο γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να μη ξανακυβερνήσει η Αριστερά, που λέει και ο Βορίδης. Άλλοι λένε ότι είναι δουλειά του επιχειρηματία για να ψαρέψει σε θολά νερά και να εκβιάζει κατά βούληση. Ποσώς ενδιαφέρει τι έκανε ο “κύριος” αυτός και αν βρέθηκε να μιλάει με κυβερνητικό αξιωματούχο λόγω διπλωματικών επαφών ή όχι. Τα δεδομένα, όσα τουλάχιστον είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν σαφή ανάγνωση παρά την προσπάθεια της δεξιάς και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να εμφανίσουν το άσπρο-μαύρο:

1. Παρακρατικά και παράνομα λειτούργησε ο επιχειρηματίας που ηχογραφούσε αν αγνοία του υπουργού τη συνομιλία (αν δεν την ηχογραφούσαν, όπως λένε οι κακές γλώσσες παράκεντρα εξουσίας της δεξιάς – τότε – αντιπολίτευσης), και όχι ο Παππάς.

2. Ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι δεν εκβιάστηκε από τον υπουργό.

3. Δεν εμφανίζονται στους διαλόγους αντιθεσμικές συμφωνίες που έβλαψαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη χώρα, είτε επέφεραν παράνομο πλουτισμό για τον κυβερνητικό αξιωματούχο και τον πολιτικό του χώρο.

4. Ο υπουργός την πάτησε σαν ατζαμής. Λόγω απειρίας; Λόγω έλλειψης μέτρου; Διότι νόμιζε ότι το δήθεν φιλικό λεξιλόγιο της λαχαναγοράς (σύνηθες στους διαδρόμους της Βουλής), θα μπορούσε να βγάλει λαγούς; Ίσως. Αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ως πολιτικός της αριστεράς και ως έχων μια οικογενειακή ιστορία και συνακόλουθη εμπειρία πίσω του, ότι δε γίνεται οι αρσακειάδες να πιάσουν τους νταβατζήδες απ’ τα αρ@@δια. Ίσως ο υπουργός “αγάπησε” το κύρος αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν αγάπησε την εξουσία, δεν θα μπορούσε άλλωστε.

ΥΓ. Ο αξιοθρήνητος Πέτσας μιλάει για το παρακράτος της Αριστεράς. Δεν έχουν καθρέφτη στο κόμμα τους και στα σπίτια τους……. έκαψαν και τα βιβλία της Ιστορίας;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…