Οι αρχαιοφύλακες ζητούν να κλείσουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «να υπάρξει άμεση εντολή» για αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. 

μουσειο της ακρόπολης

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η ΠΕΥΦΑ μεταφέροντας την μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων-αρχαιοφυλάκων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, ζητά να υπάρξει άμεση εντολή για την αναστολή της λειτουργίας τους. Την στιγμή που το κράτος λαμβάνει μέτρα πρόληψης, τόσο για τη διασπορά του ιού, αλλά και την προστασία των εργαζομένων σε πολλές  δομές και υπηρεσίες του Κράτους, θεωρούμε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει άμεσα και για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι φύλακες αρχαιοτήτων έρχονται σε επαφή με επισκέπτες από όλες τις Χώρες του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Στην ίδια γραμμή και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Με ανακοίνωση του ο ΣΕΑ καλεί «την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά σε μια επείγουσα κατάσταση και να προστατεύσει τόσο τους εργαζομένους όσο και τους επισκέπτες, αποφασίζοντας την αναστολή λειτουργίας των Μουσείων της επικράτειας, για συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα και με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων». 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΑ το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου είναι η εξής: «Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων μεταφέρει  προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. την έντονη ανησυχία των συναδέλφων, μελών του Σ.Ε.Α., καθώς και του συνόλου των εργαζομένων στα Μουσεία της χώρας, εξαιτίας του κορονοϊού,  ενός φαινομένου το οποίο εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα.  

Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά στα λεγόμενα μεγάλα Μουσεία, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, συγκεντρώνεται σε στενό χώρο μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Την κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο το γεγονός ότι πολλοί από τους τελευταίους είτε ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε κατάγονται από χώρες στις οποίες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου. Για το λόγο αυτό, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά σε μια επείγουσα κατάσταση και να προστατεύσει τόσο τους εργαζομένους όσο και τους επισκέπτες, αποφασίζοντας την αναστολή λειτουργίας των Μουσείων της επικράτειας, για συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα και με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων». 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…