"Οι απολύσεις δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, τις έκανε ο Μητσοτάκης"

Σε σκληρή κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των απολύσεων προχωρά η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως…

Σε σκληρή κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των απολύσεων προχωρά η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το έχουν αναγορεύσει σε μέγιστη πρωτοβουλία υπακοής στους ευρωπαίους δανειστές και σε ένα πεδίο παιχνιδιού σε βάρος εργαζομένων. Η Κίνηση τονίζει πως η πρόκληση είναι ότι ενώ δεν υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση και οι δημοσιονομικοί στόχοι που υπηρετούνται είναι ανύπαρκτοι, την κατέστησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτακης.

Διαβάστε τι γράφει η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ:

«Κύριοι της κυβέρνησης και αγαπητοί σύντροφοι,

όταν μιλάμε για το απαράβατο δικαίωμα στην εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας,

Όταν εξαγγέλλουμε  υποτίθεται θέσεις ευκαιριών απασχόλησης για καταπολέμηση της ανεργίας ,δεν μπορεί την ίδια στιγμή να μεθοδεύονται ,να υλοποιούνται ,να γίνονται αποδέκτες απολύσεις, ούτε ομαδικές από τον ιδιωτικό τομέα ,ούτε από φορείς του δημοσίου.

Και κυρίως από χώρους που μπορεί να ελεγχθεί  και να υλοποιηθεί η αποτροπή τους. Αυτό είναι και υποκριτικό και δείχνει έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης για τις συνέπειες της κρίσης και από τους Ευρωπαίους εταίρους και από την κυβέρνηση.

Είναι υποκριτικό να υπάρχει αυτή η μεθοδευμένη ενοχοποίηση, όταν έχουν υπάρξει πολλές χιλιάδες αποχωρήσεις. Αποσυνδέστε επιτέλους την κινητικότητα από τις απολύσεις.

Αξιοποιήστε επιτέλους τους κατά την γνώμη σας πλεονάζοντες υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας σε ένα μεγάλο βαθμό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι σε αποδρομή και κατάρρευση από την έλλειψη προσωπικού ,με αποτέλεσμα να χάνονται ασύλληπτα έσοδα για το δημόσιο .

 

Ας υπηρετηθεί επιτέλους το δημόσιο συμφέρον χωρίς απολύσεις και με ολοκληρωμένη στελέχωση των καταρακωμένων  ελεγκτικών μηχανισμών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ,στην δικαιοσύνη ,την αγορά ,την εργασία ,τα τρόφιμα ,την οικονομία ,την υγεία ,την ασφάλιση ,και παντού όπου χρειάζεται έλεγχος και δημιουργική  αποτελεσματική συνεισφορά ..

Ας προστατεύσετε επιτέλους τους εργαζόμενους  οπουδήποτε με οποιοδήποτε μέσο και χωρίς, αναστολές, συνδέοντας την ανάπτυξη με την διατήρηση και διεύρυνση θέσεων εργασίας .

Δεν μπορεί να  την πληρώνουν μονίμως οι εύκολοι στόχοι και τα  θύματα της κρίσης .

Αυτή την πολιτική και κοινωνική αντίφαση ….εξαγγέλλουμε  δήθεν θέσεις απασχόλησης και την ίδια στιγμή δρομολογούνται μεθοδευμένες απολύσεις  δυστυχώς δεν μπορεί να την αφομοιώσει και να την αποδεχτεί κανένας λογικός και εχέφρων πολίτης».

 

Κατρακύλα: Η αστυνομία επιτέθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διέλυσε εκδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride

Κατρακύλα: Η αστυνομία επιτέθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διέλυσε εκδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride

Στιγμές θρίλερ έζησαν για ακόμη μία φορά άνθρωποι που βρέθηκαν στο κάμπους του πανεπιστημίου για…