Οι αποκαλύψεις του Σωτήρη Χατζάκη για Λιγνάδη, Φιλιππίδη

«Όταν έγινα διευθυντής του εθνικού θεάτρου, τον απομακρύναμε από τη σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει», είπε ο Σωτήρης Χατζάκης. 

NewsRoom 17/11/2021 | 15:14

Ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, Το Πρωινό για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκάλυψε κάποια άγνωστα περιστατικά.  

«Αυτά που γινόντουσαν ήταν συγκλονιστικά βίαια, έκαναν κακό στο θέατρο. Βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα πρέπει να δικάζουμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Οι ενδείξεις είναι τόσο πολλές γι’ αυτά που έγιναν»!, είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του: 

«Δεν είπα «γενναίο και συγκινητικό» την παράβασή του, αλλά τον σωφρονισμό του. Δηλαδή πήγε στη φυλακή, τι θα έπρεπε να κάνει, να σκοτώνει τους άλλους συγκρατούμενους; Να τους δολοφονεί και να τους βιάζει; Γι’ αυτό είναι το σωφρονιστικό σύστημα, γι’ αυτό είναι οι φυλακές. Θεωρώ λοιπόν πολύ σωστό ότι έκανε θέατρο και δε συνέχισε μία οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα»!

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη αποκάλυψε: «Όταν έγινα διευθυντής του εθνικού θεάτρου, τον απομακρύναμε από τη σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει. Όχι στο μέγεθος αυτού που συνέβη. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Είχαμε ακούσει ότι ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο. Είχε φτάσει στα αφτιά μου μία εμμονή, οπότε είπα κάτσε να προλάβουμε.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη είπε: «Ήταν εξαιρετικός ηθοποιός. Εύστοχος και μεγάλο ταλέντο. Μία περίπτωση με λεκτική ένταση σε μία ηθοποιό, τον ανακάλεσα στην τάξη. Πάνω στην πρόβα της μίλησε άσχημα. Αυτή διαμαρτυρήθηκε».