Newsroom

Newsroom

Οι αποκαλύψεις του Hot Doc που οδήγησαν στο σκαμνί για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων τον Νίκο Γεωργιάδη (video)

Τον Ιανουάριο του 2016, το Hot Doc κυκλοφόρησε μ’ ένα ρεπορτάζ που συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη. Ο Νίκος Γεωργιάδης, δεξί χέρι τότε του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε προσαχθεί πριν από μερικά χρόνια στη Μολδαβία ως εμπλεκόμενος σε κύκλωμα παιδεραστίας. Κατονομάζονταν από τα ανήλικα θύματα ως «πελάτης» τους ενώ στα έγγραφα της δικογραφίας αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «έκανε βίαιο σεξ με ανήλικα αγόρια».

5a8c1f9e1dc52418118b458b

Λίγο μετά την κυκλοφορία του τεύχους, ο Νίκος Γεωργιάδης παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα από υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Το Φεβρουάριο του 2016 ακολούθησε ακόμη ένα τεύχος του Hot Doc με εκτενές ρεπορτάζ της υπόθεσης. Το περιοδικό αποκάλυψε έγγραφα της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί τα οποία ήταν σοκαριστικά. Ο Νίκος Γεωργιάδης, στα έγγραφα που δημοσίευσε το περιοδικό, κατονομάζεται για σχέση με δύο τουλάχιστον παιδιά 16-17 ετών και έναν δεκαπεντάχρονο από την Υπερδνειστερία (επαρχία της Μολδαβίας με καθεστώς αυτονομίας). Μάλιστα, ο 15χρονος είχε διαγνωστεί από ψυχίατρο με επιληπτικό σύνδρομο.

Όπως προκύπτει από τα δικόγραφα, ο Ν. Γεωργιάδης φάνηκε πρόθυμος να ενισχύσει οικονομικά τους προμηθευτές του προκειμένου να δημιουργήσουν σελίδα γνωριμιών, η οποία τελικώς ήταν κάλυψη για τους παιδόφιλους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, κυκλοφορεί το τεύχος 108 του Hot Doc που αποκαλύπτει την άσκηση ποινικής δίωξης στον Νίκο Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση.

Αποκαλύπτεται επίσης βιντεοσκοπημένο υλικό καταδεικνύει τις σεξουαλικές συνευρέσεις του Νίκου Γεωργιάδη με ανήλικα και νεαρά αγόρια. Η περιγραφή αυτών μεταφέρεται αυτούσια στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε κατά του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κουβάρι του κυκλώματος παιδεραστίας ξεδιπλώνεται

Το 2007, η υπόθεση του αμερικανού παιδόφιλου Μαρκ Μπιάνκι συγκλόνισε την υφήλιο. Συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ με 24 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 10 παιδιά στη Μολδαβία. Δύο χρόνια αργότερα, ο βρετανός Ντέιβιντ Μπράιαν καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για παρόμοια εγκλήματα στην ίδια χώρα. Το 2010, μια εκτεταμένη επιχείρηση της Μολδαβικής Αστυνομίας, μετά από πιέσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, οδήγησε σε σύλληψη ενός μεγάλου κυκλώματος παιδοφιλίας.

Η Μολδαβία καθώς και η Υπερδνειστερία, μια αυτονομημένη επαρχία της που διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία, ήταν ο παράδεισος των παιδοφίλων. Διεστραμμένοι παιδόφιλοι, που καλύπτονταν πίσω από τίτλους διπλωματών ή οργανώσεων, παράγοντες της πολιτικής ζωής στη χώρα τους, ταξίδευαν ως τη Μολδαβία αντί στη μακρινή Ταϊλάνδη για σεξοτουρισμό. Έκαναν επαφές, μέσα από σελίδες στο ίντερνετ, με τους διακινητές παιδικών κορμιών και έσερναν ως τα ακριβά τους ξενοδοχεία παιδιά 9-16 χρόνων. Συνήθως ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.

Η εμπλοκή Νίκου Γεωργιάδη στην υπόθεση


Στις 30 Νοεμβρίου 2010, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, είχε προσαχθεί από τις μολδαβικές Αρχές ως μέλος ενός κυκλώματος παιδοφίλων, που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά. Τα παιδιά πληρώνονταν για την ικανοποίηση των «πελατών» έναντι μερικών ευρώ.

Ο Νίκος Γεωργιάδης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών και απεσταλμένος του ΟΗΕ και της ΕΕ στη Μολδαβία, παρότι έχει προσαχθεί από την Αστυνομία για την εμπλοκή του σε αυτή την υπόθεση, επικαλείται τη διπλωματική του ασυλία και έτσι δεν διώκεται. Στο κατηγορητήριο ωστόσο της Εισαγγελίας, αλλά και σε άλλα δικόγραφα, το όνομα και η δράση του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφονται από τα θύματα και τον προαγωγό, καθώς εξιστορείται η δράση του κυκλώματος.

Σε επίσημη δήλωσή του, ένα από τα ανήλικα παιδιά με τα οποία, με βάση τη δικογραφία, ο Νίκος Γεωργιάδης είχε σεξουαλικές επαφές, τόνισε πως ο πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη το βίασε ενώ κοιμόταν.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του ανήλικου για τις σεξουαλικές επαφές με Γεωργιάδη


Η δικηγόρος Ναταλία Μπαϊράμ, από την οργάνωση La Strada, όπως έγραφε το Hot Doc, είχε αναλάβει τις υποθέσεις τεσσάρων θυμάτων του Γεωργιάδη. Περιέγραψε χαρακτηριστικά πώς μεθοδεύτηκε η κάλυψη του Γεωργιάδη:

«Ο Νικόλαος Γεωργιάδης συνάντησε νεαρά αγόρια, όχι μόνο από τη Μολδαβία αλλά και από την Υπερδνειστερία, και τα εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά. Όταν δύο θύματα, δύο νεαρά αγόρια από τη Μολδαβία, μας ανέφεραν έναν έλληνα πολίτη, με το όνομα Νικ, δώσαμε την πληροφορία στην Αστυνομία και την ειδική Υπηρεσία Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων (CCTP) απαιτώντας να ξεκινήσει έρευνα. Ξεκίνησαν έρευνα και ταυτοποίησαν τον Νικ με τον Νικόλαο Γεωργιάδη. Βρήκαν το διαμέρισμά του και τοποθέτησαν ειδικά μέσα και κάμερες, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι εκμεταλλευόταν παιδιά. Έτσι εξασφάλισαν βίντεο, που αποδείκνυε πως ο Νικόλαος Γεωργιάδης κάλεσε ένα από τα θύματά του και κατά τη διάρκεια της νύχτας συνευρέθηκαν σεξουαλικά. Η Αστυνομία δεν ήξερε ακόμα ποιος ήταν ο Γεωργιάδης και ότι είχε διπλωματική ασυλία. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών και υπάλληλος του Οργανισμού Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNPD)».

Διαβάστε τις δηλώσεις Μπαϊράμ 


Η σοκαριστική δικογραφία

Το Μάρτιο του 2011, η γενική εισαγγελέας Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων, Ελένα Καζακόφ, με το κατηγορητήριό της με αριθμό 2010515213, ασκεί διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών κυκλώματος παιδεραστίας στο Κισινάου της Μολδαβίας. Το κύκλωμα έχει εξαρθρωθεί από τη Μολδαβική Αστυνομία, μετά από παρακολούθηση μέσω τεχνικών μέσων, παγίδευση χώρων και ερευνών στα σπίτια των φερόμενων ως παιδόφιλων. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιταλό Αντρέα Πασκουίνι, το πρώην θύμα παιδοφιλίας και στη συνέχεια προαγωγό Όλεγκ Σιβίτσκι και έναν αμερικανό υπήκοο. Ο Νίκος Γεωργιάδης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών και απεσταλμένος του ΟΗΕ και της ΕΕ στη Μολδαβία, παρότι έχει προσαχθεί από την Αστυνομία για την εμπλοκή του σε αυτή την υπόθεση, επικαλείται τη διπλωματική του ασυλία και έτσι δεν διώκεται. Στο κατηγορητήριο ωστόσο της Εισαγγελίας, αλλά και σε άλλα δικόγραφα, το όνομα και η δράση του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφονται από τα θύματα και τον προαγωγό, καθώς εξιστορείται η δράση του κυκλώματος.

Στα έγγραφα, που δημοσιεύει το Hot Doc, ο Γεωργιάδης κατονομάζεται για σχέση με δύο τουλάχιστον παιδιά 16-17 ετών, τους Μιχαήλ Μπιντιάκ και Βιατεσλάβ Ντεμιτσέβ, και έναν δεκαπεντάχρονο, τον Μαξίμ Εβτόντιεφ από την Υπερδνειστερία (επαρχία της Μολδαβίας με καθεστώς αυτονομίας).

«Δεν ήξερα ότι ο Γεωργιάδης ήταν και παιδόφιλος»

Στις σελίδες 3-4 του κατηγορητηρίου της εισαγγελέως Ελένα Καζακόφ αναφέρεται: «Την ίδια περίοδο, ο Σιβίτκσι Όλεγκ (σ.σ. πρόκειται για τον προαγωγό) παρακινήθηκε από τον έλληνα υπήκοο Νικόλαο Γεωργιάδη να αναζητήσει παιδιά αρσενικού φύλου, τα οποία θα του παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Οργάνωσε (ο Σιβίτκσι) μία συνάντηση του Γεωργιάδη με τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ και με ένα άλλο παιδί, ονόματι Μαξίμ, που δεν ταυτοποιήθηκε από τα όργανα δίωξης και ο οποίος είχε στρατολογηθεί από τον Όλεγκ Σιβίτσκι με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την πορνεία, κοντά στον κινηματογράφο “Πατρίδα” στο Κισινάου.

Στη συνάντηση που αναφέραμε και ως αποτέλεσμα των ενεργειών που κατέβαλε ο Σιβίτσκι, ο έλληνας υπήκοος Νικόλαος Γεωργιάδης επέλεξε τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ για τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Την ίδια μέρα, μετά τη συνάντηση που αναφέραμε, ο Σιβίτκσι, ενεργώντας με σκοπό την υλοποίηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της εκπόρνευσης του ανήλικου Μπιντιάκ Μιχαήλ από τον έλληνα υπήκοο Νικόλαο Γεωργιάδη και προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω στη συμπεριφορά του στρατολογημένου θύματος, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, γνωρίζοντας για την πρόθεση του ιταλού υπηκόου Αντρέα Πασκουίνι να έχει σεξουαλικές επαφές με παιδιά, φιλοξένησε τον ανήλικο Μπιντιάκ στην οικία του, που βρίσκεται στο Κισινάου, λεωφόρος Ντάτσια 50, διαμέρισμα 105.

Ύστερα, την ίδια μέρα, ενεργώντας από κοινού με τον Αντρέα Πασκουίνι, οργάνωσε τη συνάντηση μεταξύ αυτού και του θύματος στο διαμέρισμα 105, λεωφόρος Ντάτσια 50 στο Κισινάου.

Σε αυτή την συνάντηση και ως αποτέλεσμα των ενεργειών που κατέβαλε ο Σιβίτκσι, ο Πασκουίνι επέλεξε τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ για μελλοντική σεξουαλική εκμετάλλευση.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ: Δικογραφία-σοκ για Ν. Γεωργιάδη – Κακοποιούσε 15χρονο, αλλά και ανήλικο επιληπτικό


Οι αποκαλύψεις του Hot Doc έστειλαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη

Οι αποκαλύψεις του Hot Doc για την υπόθεση Γεωργιάδη και τη συγκάλυψή της, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016. Η διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε στο πλευρό του ως σύμβουλο τον Νίκο Γεωργιάδη, προκάλεσε την αντίδραση κάποιων, οι οποίοι γνώριζαν την υπόθεση και θεωρούσαν προκλητική την εύνοια και την ανοχή του Μητσοτάκη προς τον Γεωργιάδη. Οι πληροφορίες, που έφτασαν στο Hot Doc, διασταυρώθηκαν, και σε δύο τεύχη (93 και 94) δημοσιεύσαμε στοιχεία για τη δράση του Γεωργιάδη από τα επίσημα δικόγραφα.

Στις 27 Ιανουαρίου του 2016, η δικηγόρος Ναταλία Μπαϊράμ, μέλος της οργάνωσης κατά του trafficking «La Strada», η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του κυκλώματος, έφτασε από τη Μολδαβία στην Ελλάδα με ευθύνη του Hot Doc και κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων. Κατά την προανακριτική διαδικασία, οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Μαρίνος Γκασιάμης και Άγγελος Προβολισιάνος κατέθεσαν επίσης στοιχεία που προέκυπταν από την έρευνα.

Στις 8 Αυγούστου, ο εισαγγελέας Δ. Γκύζης αρχειοθέτησε την υπόθεση, για να ξανανοίξει τελικώς από τον αντεισαγγελέα Εφετών Δ. Πιέρρο. Στο διάστημα των οκτώ μηνών, που οι έχοντες την ευθύνη της προανάκρισης δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία από τη Μολδαβία για να διώξουν τον Γεωργιάδη, το Hot Doc κατάφερε να εξασφαλίσει το κατηγορητήριο εναντίον του Γεωργιάδη που συνέταξαν οι μολδαβικές Αρχές, που αποτελείται από 213 σελίδες.

Σοκάρει το βιντεοσκοπημένο υλικό

Το βιντεοσκοπημένο υλικό καταδεικνύει τις σεξουαλικές συνευρέσεις του Νίκου Γεωργιάδη με ανήλικα και νεαρά αγόρια. Η περιγραφή αυτών μεταφέρεται αυτούσια στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε κατά του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ακριβής μετάφραση ακολουθεί:

Καταγραφή No 499

Διάρκεια DVD: 55 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα

Παίζοντας τη βιντεοσκοπημένη συνάντηση του πολίτη Νίκου Γεωργιάδη, γεννημένου στις 23/10/1964, του Canatuie Nicolae, γεννημένου το 1991 και του ανήλικου Demintev Veaceslav (Βατισλάβ Ντέμιντσεβ), γεννημένου το 1993, στις 29 Νοεμβρίου 2010, διαπιστώθηκε πως η συνάντηση έγινε βράδυ στο διαμέρισμα 21 στην οδό Πέτρου Μοβίλα 23/9 στο Κινισάου στη Μολδαβία.

«Στην αρχή του βίντεο, απεικονίζεται ο πολίτης Νίκος Γεωργιάδης ξαπλωμένος. Αργότερα, ο ανήλικος Canatuie Nicolae εμφανίζεται να έχει ξαπλώσει δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη. Στη συνέχεια σηκώνεται και γδύνεται. Βγάζει τα εσώρουχά του, ντύνεται και αποχωρεί από το δωμάτιο. Μετά από αυτό, επιστρέφει στο δωμάτιο, ντυμένος, συζητά με τον Νίκο Γεωργιάδη και βγαίνει έξω. Έπειτα και ο Ν. Γεωργιάδης αποχωρεί από το δωμάτιο.

Στο ίδιο DVD υπάρχουν και βραδινές λήψεις, οι οποίες αποτυπώνουν τον Νίκο Γεωργιάδη να βγάζει τα ρούχα του και να ξαπλώνει στο κρεβάτι με τα εσώρουχά του.

Αργότερα, ο ανήλικος Demintev Veaceslav εμφανίζεται στο κρεβάτι, δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη, να συζητά μαζί του ήσυχα. Τότε, ο Γεωργιάδης με το αριστερό του χέρι χαϊδεύει λάγνα το σώμα του ανήλικου αγοριού, το γδύνει και βγάζει και ο ίδιος το εσώρουχό του.

Έπειτα, ο Ν. Γεωργιάδης χαϊδεύει τον ανήλικο λάγνα διεγείροντας το πέος του με το αριστερό του χέρι. Μετά διεγείρει στοματικά το πέος του ανηλίκου. Ενώ συνεχίζει τις πράξεις αυτές, βάζει δάχτυλο στον πρωκτό του ενώ ο Dementev ερεθίζει περισσότερο το πέος του. Μετά, ο Γεωργιάδης ερεθίζει το πέος του ανηλίκου, όπως και ο ανήλικος το πέος του Γεωργιάδη, φιλώντας ο ένας τον άλλον. Συνεχίζουν μέχρι να εκσπερματώσουν. Μετά σκουπίζονται με πετσέτες και ξαπλώνουν γυμνοί στο κρεβάτι, παρακολουθώντας τηλεόραση. Έπειτα την κλείνουν και πέφτουν για ύπνο».

Διαβάστε όλες τις καταγραφές εδώ: Στιγμιότυπα από τα DVD των μολδαβικών Αρχών

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…