Newsroom

Newsroom

Οι αποκαλύψεις του Documento για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη – Πώς εξαπάτησε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να παίρνει τον μισθό συνεργάτιδάς του

Σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το Documento.

58f8e2481dc524484c8b4a16 1

Στη δικογραφία της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιλαμβάνονται ήδη επίσημη καταγγελία αλλά και επώνυμη μαρτυρία για την ηθικά και ποινικά σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως παρουσιάζεται, του Μ. Κεφαλογιάννη, οι συνέπειες της οποίας έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Στη δικογραφία που έχει ανοίξει η Οικονομική Εισαγγελία περιλαμβάνονται και οι έγγραφες διαδικτυακές συνομιλίες συνεργατών του, οι οποίες εμφανίζουν τον πρώην υπουργό και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να «εξαπατά» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και άλλες αρμόδιες αρχές της χώρας μας τσεπώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού συνεργάτιδάς του, η οποία θέλοντας και μη φέρεται να του «ακουμπάει» κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, 4.240 ευρώ μετρητά!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ενισχύουν τη μαρτυρική κατάθεση-καταπέλτη που έδωσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα σε βάρος του Μανώλη Κεφαλογιάννη πρώην συνεργάτης του ευρωβουλευτή, ο οποίος ήταν στο πλευρό του για πολλά χρόνια και είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι εάν και τι συνέβαινε με την αμοιβή της εν λόγω υπαλλήλου, όπως και γενικότερα πράγματα και καταστάσεις από την πολιτική του διαδρομή.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Documento, το οποίο αποτελεί μέρος της επίμαχης δικογραφίας, ο Κρητικός πολιτικός, που τώρα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής: Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της συνεργάτιδάς του, που υπηρετούσε πριν σε άλλον πολιτικό της ΝΔ, και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία να του καταβάλει κάθε μήνα σε μετρητά περίπου το 60% του μισθού της. Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενθυλακώσει ο ίδιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθετο στις μηνιαίες νόμιμες απολαβές του ευρωβουλευτή, εκτινάσσοντας τη συνολική αμοιβή του στις 18.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…