Οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη για τις φακές "χρυσάφι" του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Γεωργιάδη

Σάλος στα social media καθώς και στην πολιτική σκηνή έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento και του Κώστα Βαξεβάνη για το «οικογενειακό πάρτι» που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργίαδη.

58c657441dc524c93d8b47ff

Οι φακές… «χρυσάφι», η φασολάδα με την ίδια τιμή με το μοσχαράκι κοκκινιστό καθώς και οι «συντηρήσεις» κτιρίων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ιδού οι αποκαλύψεις του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωνε τις φακές πιο ακριβά και από τις γαρίδες – Οικογενειακές μπίζνες από συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης εδώ και αρκετό καιρό έχει περιορίσει τις προκλητικές εμφανίσεις του στα social media και εμφανίζεται να προωθεί τυπικά άρθρα και κρίσεις εφημερίδων.

Οι συνομιλητές των δημοσιογράφων από την πλευρά της ΝΔ προσπαθούν να αποδώσουν την απουσία Γεωργιάδη από το πεδίο των συγκρούσεων που δημιουργεί ο ίδιος σε δυσφορία που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα αφήνει να διαρρεύσει ότι γίνεται «στροφή προς την κεντροδεξιά».

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον Αδωνη Γεωργιάδη το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο είναι ενοχλημένος από τις αρχηγικές εμφανίσεις του αντιπροέδρου του, αλλά δεν τις θεωρεί και απλή παρεκτροπή, εξαιτίας του χαρακτήρα του. Το κυριότερο όμως που οδηγεί την ηγετική ομάδα της ΝΔ να προωθεί την «παγοποίηση» του Γεωργιάδη είναι οι φόβοι ότι υπάρχει κίνδυνος με τις αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία να θεωρηθεί ένοχη η τόσο στενή σχέση της με τον πρώην υπουργό Υγείας.

Το πρώτο βήμα απομάκρυνσης του Αδ. Γεωργιάδη είναι η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να του διαμηνύσει ότι δεν πρέπει να είναι στην Επιτροπή Υγείας. Η πληροφορία μαθεύτηκε στο εσωτερικό της ΝΔ και προκάλεσε την παρέμβαση της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία επιχείρησε (ανεπιτυχώς) με το δικό της μήνυμα περί ανάγκης απομάκρυνσης του Αδωνη να πιστωθεί όσα θα ακολουθούσαν, δηλαδή την απομάκρυνσή του. Ο Μητσοτάκης τελικώς απομόνωσε και τους δύο, αλλά έβαλε στον πάγο τον Γεωργιάδη. Πολλοί στη ΝΔ εκτιμούν πως με τη δικαιολογία της Επιτροπής ο Μητσοτάκης θα απομακρυνθεί από την επιρροή Γεωργιάδη, η οποία έχει γίνει τοξική.

Η θέση του Γεωργιάδη είναι πλέον δύσκολη με όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις πολιτικές που ακολούθησε με τις φαρμακευτικές αλλά και για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη διερεύνηση όσων αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μπει η Εισαγγελία Διαφθοράς με τη νέα προϊσταμένη Ελένη Τουλουπάκη αλλά και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, οι οποίες ερευνούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento για τις συμβάσεις της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη.

Σήμερα το Documento κάνει νέες αποκαλύψεις. Η οικογένεια συνεργάτιδας του Γεωργιάδη υπογράφει με το ΚΕΕΛΠΝΟ συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων που ελέγχουν άλλα μέλη της οικογένειας τα οποία υπηρετούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πολυάσχολη οικογένεια είναι επίσης τροφοδότης του ΚΕΕΛΠΝΟ με τρόφιμα που περιέργως τιμολογούνται ισόποσα είτε πρόκειται για κρέας είτε για φακές. Ο Αδωνης Γεωργιάδης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αρνήθηκε ότι είχε συνεργάτιδα με τέτοιο όνομα. Επειτα από λίγο όμως, προφανώς επειδή γνωρίζει πως δεν γράφουμε χωρίς στοιχεία, επικοινώνησε μαζί μας για να παραδεχθεί ότι τελικώς είχε διατεθεί στο γραφείο του. Κατά τη συνήθη τακτική του πρόσθεσε πως δεν ήταν μόνο δική του συνεργάτιδα αλλά και άλλων υπουργών τους οποίους «έδωσε».

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο documentonews.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…