Newsroom

Newsroom

Οι αποφάσεις που έλαβε ο Τραμπ την πρώτη του ημέρα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μια σειρά από αποφάσεις έλαβε χθες κατά την πρώτη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντάναλντ Τραμπ.

588778101dc52476658b4c08

Συγκεκριμένα, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, υπέγραψε αρχικά διάταγμα για την αποχώρηση των ΗΠΑ, από τη Συμφωνία Σύμπραξης της Περιοχής του Ειρηνικό (TPP).

Επίσης, ο Τραμπ είχε συναντήσεις με διάφορους Αμερικανούς επιχειρηματίες και υποσχέθηκε τη μείωση των ομοσπονδιακών κανονισμών που εφαρμόζονται, αλλά και των φόρων που επιβάλλονται στις εταιρικές κοινοπραξίες. Ωστόσο, προειδοποίησε τους προέδρους των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων για τις ποινές που θα επιβάλλονται στην περίπτωση της μεταφοράς γραμμών παραγωγής σε άλλες χώρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών, αλλά και τα σωματεία των επιπλοποιών, των υδραυλικών, αλλά και των συνδικάτων μετάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Τραμπ προειδοποίησε την Κίνα να μην προσπαθήσει να θέσει υπό τον έλεγχό της διεθνή ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ τα κινεζικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ «θα πρέπει να κηρύξουν τον πόλεμο στην Κίνα,» προκειμένου το Πεκίνο να μείνει εκτός της Σινικής Θάλασσας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι συζήτησε με τον πρόεδρο Τραμπ ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος στην αντιμετώπιση των παραπάνω απειλών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Αιγύπτιου προέδρου.

Ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησε ακόμα, τους ισχυρισμούς που περιέχονται σε αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του και στην οποία καταγγέλλεται για παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ, μέσω της είσπραξης χρημάτων από τα ξενοδοχεία και τις άλλες επιχειρήσεις του από ξένες κυβερνήσεις.

Τέλος, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έναν υποψήφιο προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.