Newsroom

Newsroom

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

59270fd31dc5247d138b4696

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.    

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες».


Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του.

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου.

Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους,  έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν.

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του.

Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την οργή του για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».  

Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».


Με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του , τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Άνανδρη επίθεση δεν θα κάμψει το ηθικό μας, δήλωσε 

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετέβη και εκείνος αμέσως στον Ευαγγελισμό μόλις πληροφορήθηκε για το περιστατικό. Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη».

«Πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση. Δεν θα κάμψει το ηθικό μας». 

Η επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου επιβάλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», σημείωσε στη δήλωσή της.

«Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους. Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του».

«Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Aνεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως «καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κ. Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμου.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όλες μου τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους 2 συνοδούς του. Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο λίγο μετά τo περιστατικό στο twitter. 


Για χτύπημα στη δημοκρατία και την ελευθερία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε την κυβέρνηση να βρει τους ενόχους. «Τίποτα λιγότερο», πρόσθεσε.

Συγκλονισμένος δήλωσε και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

«Η δολοφονική απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι στη χώρα γίνονται στόχος αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση. 67«Αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος», συμπλήρωσε.

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…