Newsroom

Newsroom

Οι αντιδράσεις των προσώπων που αναφέρονται στη λίστα των 36

Ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί των οποίων το όνομα αναφέρεται στη λίστα με τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε…

Ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί των οποίων το όνομα αναφέρεται στη λίστα με τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού διατυπώνουν τις αντιδράσεις τους.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πανος Καμμένος με δήλωσή του απόψε αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανήκουν στον ίδιο τα ακίνητα στο Γαλαξίδι που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, με αφορμή την δημοσιοποίηση λίστας με πρόσωπα που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ μεταξύ των οποίων και ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο τα εν λόγω ακίνητα ανήκουν στην οικογένειά του «εδώ και δεκαετίες».

«Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «εδώ και είκοσι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους » και κατέληξε: «Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ ποτέ όμηρος. Χαίρομαι για την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν υπάρχει, όπως και για οποιαδήποτε έρευνα αφορά πολιτικά πρόσωπα».

Η λίστα με τα ονόματα που ελέγχει το ΣΔΟΕ είναι κατασκευασμένη, υποστηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως το όνομά του δεν μπορεί να περιλαμβάνεται σε αυτή.

Ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει πως όλα του τα περιουσιακά στοιχεία είναι δηλωμένα και τα έχει αποκτήσει με πλήρη διαφάνεια. Συμπληρώνει δε πως θεωρεί ντροπή να σπιλώνονται με αυτόν τον τρόπο πολιτικοί οι οποίοι έχουν δώσει αγώνες για την διαφάνεια.

«Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο. Πρόκειται για ένα βρώμικο παιγνίδι και δεν θα μου κλείσει κανείς το στόμα», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην συνέχεια τονίζει πως: «Συγκρούομαι και θα συνεχίσω να συγκρούομαι κάθε μέρα με την φαυλότητα και την αδιαφάνεια. Η μοναδική περιουσία μου είναι όσα δηλώνω στο πόθεν έσχες μου, το καθαρό μου όνομα και οι αξίες μου που δεν έπαψα ποτέ να τις υπηρετώ».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας των 36 πολιτικών στην οποία βρίσκεται και το όνομα του πρώην δημάρχου των Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, ο ίδιος έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, με την οποία απαιτεί και δε ζητά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου».

«Με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση του καταλόγου των προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ως πρώτη κίνηση, δημοσιοποιώ την επιστολή μου προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Διευκρινίζω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία αντίρρηση πλήρους ελέγχου των καταγγελιών, αλλά απαιτώ -το τονίζω, δεν ζητώ, απαιτώ- ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου.

Περαιτέρω, όμως, σας ζητώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας πλέον, να με πληροφορήσετε ποιος και γιατί έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο, ο οποίος αφορά έρευνες που είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί είτε -όπως στην περίπτωση μου- δεν έχουν καν αρχίσει, εκτός κι αν με ενημερώσετε ότι τέτοιου είδους “λίστα” δεν υπάρχει στην εποπτευόμενη από εσάς υπηρεσία (ΣΔΟΕ) και κατασκευάστηκε κάπου αλλού…

Σας πληροφορώ ότι τα στοιχεία που θα μου κοινοποιήσετε θα τα χρησιμοποιήσω για να στραφώ κατά παντός υπευθύνου, δια της αστικής και ποινικής οδού, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να κατοχυρωθεί η προστασία της προσωπικότητας μου», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του κ. Νικήτα Κακλαμάνη .

Ζούμε μια κατάσταση σε αυτή τη χώρα που ξαφνικά όλοι κυνηγούν τους πάντες. Δεν μ’ απασχολεί το θέμα, η ιστορία αυτή είναι γνωστή, έχει κλείσει, έχουν βρεθεί οι ένοχοι”, ανέφερε μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, σχετικά με την εμφάνιση του ονόματός του μεταξύ στην λίστα των πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από συκοφαντικά κέντρα που κατ’ επανάληψη έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη και ζητά με εξώδικη δήλωση να του χορηγηθεί το επίσημο αντίγραφο του δημοσίου εγγράφου που φέρεται ως “λίστα”

“Δεν είναι χωρίς σημασία το ότι στην περίοδο που η κοινωνία βιώνει εξουθενωτική και ταπεινωτική ήττα της Ελλάδας, στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν διάσπαρτες πρακτικές αποσταθεροποίησης και ευτελισμού του δημοσίου βίου.

Η Κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, τα Κόμματα, τα Μ.Μ.Ε. της αντικειμενικής κριτικής και του δημοκρατικού ελέγχου οφείλουν να αντιμετωπίσουν το επικίνδυνο αυτό πρόβλημα.

Ζητώ με εξώδικο δήλωση – διαμαρτυρία και πρόσκληση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, αλλά και προς το ΣΔΟΕ, να μου χορηγήσουν επίσημο αντίγραφο του δημοσίου εγγράφου που φέρεται ως ‘’λίστα’’ του ΣΔΟΕ. Να μου γνωστοποιηθεί ποιος το υπογράφει και ποιοι το συνέταξαν και το χειρίστηκαν από το ΣΔΟΕ.

Ζητώ, επίσης, να ενημερωθώ γραπτώς για το εάν και πότε οι πρώην και νυν επικεφαλείς του ΣΔΟΕ κ.κ. Καπελέρης, Διώτης και Στασινόπουλος, συνέταξαν κείμενο με κατάλογο ονομάτων, μεταξύ των οποίων και το δικό μου με ανυπόστατη και συκοφαντική αναφορά.

Σε περίπτωση που δεν θα μου δοθούν τα στοιχεία, για τα οποία έχω έννομο συμφέρον, θα ζητήσω να υποχρεωθεί δικαστικά η Διοίκηση να το πράξει.

Περιττεύει να προσθέσω ότι θα προσφύγω με όλα τα νόμιμα μέσα ασκώντας τα δικαιώματά μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που με στοχοποιούν, με το ίδιο modus operandi, συκοφαντικά κέντρα, που κατ’ επανάληψη έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη.”

Καμία εκκρεμότητα δήλωσε ότι δεν έχει και η ανεξάρτητη βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ απέναντι στο ΣΔΟΕ. «Τα περιουσιακά μου στοιχεία τα απέκτησα από 30 χρόνια μέσα στη μάχιμη δικηγορία – ποτέ δεν υπήρξα σε δημόσια θέση -», δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Και η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα: «Τα πάντα θα προχωρήσουν μέχρι τέλους και τα ονόματα των πραγματικά ενδιαφερομένων θα έρθουν στο φως της ημέρας».

Τη δική του απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του στην λίστα με τους πολιτικούς που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς δίνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος και πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Ο κ. Νάκος περιγράφει μια υπόθεση οικοπεδικών διαφορών και καταγγελιών και εξηγεί ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» . Τονίζει δε ότι θα αναστείλει τα καθήκοντά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μόνο όμως για την συνεδρίαση που θα συζητηθεί η δική του υπόθεση.

Και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης έδωσε τη δική του απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα με τους πολιτικούς, που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, λέγοντας «Δε θα δεχθώ εκπτώσεις συνείδησης».

Τη δική του απάντηση δίνει ο Γ. Βουλγαράκης για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός μέσω Facebook αναφέρει, «διάβασα για την υποτιθέμενη λίστα του ΣΔΟΕ. Θυμίζω ότι τόσο εγώ όσο η σύζυγος μου, έχουμε ήδη ελεγχθεί από το 2011, από ειδικό συνεργείο του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος έχει περατωθεί εδώ και μήνες και το πόρισμα ταυτίζει ΠΛΗΡΩΣ τα εισοδήματα με την περιουσία μου».

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το koutipandoras.gr. Παρακαλείστε να εκφράζεστε κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος.