Οι Αναλώσιμοι άνθρωποι

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας χαρακτηρίζει ευάλωτους από την Πανδημία όχι μόνο τους ηλικιωμένους και αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, αλλά και τους φτωχούς.

Γιώργος Μιχαήλ 07/03/2021 | 09:19

 Είναι ξεκάθαρο για κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο άνθρωπο, ότι η φτώχια είναι αποκύημα  της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι αδύνατοι και οι ευάλωτοι άνθρωποι  για χάρη του άμετρου πλουτισμού των ολίγων και δυνατών που κυβερνούν τον πλανήτη.

 Η  ύπαρξη των φτωχών και των δυστυχισμένων ανθρώπων του πλανήτη, είναι το τραγικό αποτέλεσμα της ακατάσχετης βουλιμίας των επικυρίαρχων του  παγκόσμιου οικονομικού συστήματος για χρήμα δόξα και ηδονές. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι φτωχοί και γενικά οι βασανισμένοι ,οι βιασμένοι, και εν γένει οι ταλαιπωρημένοι και κατάφορα αδικημένοι άνθρωποι, διασύρονται κιόλας από τους «αρίστους» σαν αποτυχημένοι,  αμόρφωτοι,  τεμπέληδες, άξιοι μόνο για ελεημοσύνη με ξεροκόμματα που περισσεύουν από τις ευωχίες  των οικονομικά ευλογημένων    .

Εκείνο που  προκαλεί φοβερή ενόχληση και απέχθεια στους  επιτυχημένους αστέρες  της κοινωνικής  και πολιτικής ζωής, αλλά  και στους γόνους τους, είναι  όταν κάποια στιγμή, οι φτωχοί και οι βασανισμένοι, οι βιασμένοι από τις αφεντιές τους, βρίσκουν την δύναμη να απαιτήσουν δικαιοσύνη.(και όπως λένε μεταξύ τους στα σαλόνια οι «άριστοι») τους ενοχλεί αφάνταστά  όταν  αυτοί οι άνευ αξίας, αυτοί οι αναλώσιμοι άνθρωποι έχουν το ανήκουστο θράσος να   μπλέκονται μέσα στα πόδια τους, μαγαρίζοντας και διαταράσσοντας την  ανεμελιά τους.

Όμως, όσο και να καλύπτονται Οι «άριστοι» πίσω από την ασπίδα των ακριβών μεγαλοδικηγόρων τους και των αργυρώνητων   δικαστών τους, όσο ψηλά στην κοινωνική και  την πολιτική σφαίρα και αν βρίσκονται οι ίδιοι, υπάρχει πάντα εκεί  η αλήθεια των ανώνυμων, των αναλώσιμων ανθρώπων, που θα έρθει κάποια στιγμή να βρει τη χαραμάδα και να ξεπεταχτεί όσο γερή κι αν είναι η κλειδαριά της κλειδαμπαρωμένης  πόρτας του ψέματος και της αθλιότητας των δυνατών 

Ο Γιώργος Θ. Μιχαήλ  είναι Αρχιτέκτονας -βιομηχανικός σχεδιαστής