Οι αναφορές του πρωθυπουργού στις αποκαλύψεις του Documento και η αμηχανία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτενή αναφορά στις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με τον πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αγορά τεσσάρων ακινήτων στο Παρίσι κατά το διάστημα που οι δυο τους ήταν σε διάσταση, έκανε κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας.

58a737d61dc524b1028b4571

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι στο Παρίσι μετά τη σύνοδο των χωρών του νότου στη Λισαβόνα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο Παρίσι δεν ταξίδεψε μυστικά αφού η στάση του εκεί ήταν σε γνώση τόσο της γαλλικής κυβέρνησης όσο και της ελληνικής πρεσβείας στην πόλη του φωτός, ενώ στη γαλλική πρωτεύουσα συναντήθηκε με την επενδυτική τράπεζα Ρόθτσιλντ μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ εκείνης και του ΟΔΔΗΧ για την παροχή συμβουλών για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε από τα έδρανα τον πρωθυπουργό να καταθέσει τη σύμβαση με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιτείνει: «μη μου ζητάτε να καταθέσω, γιατί όταν σας ζητήσω εγώ να καταθέσετε τα πόθεν έσχες και τα θαλασσοδάνειά σας δεν θα έχετε ούτε να ξημερώσετε». «Ό,τι θέλετε να καταθέσω, θα το καταθέσω κ. Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η ένταση συνεχίστηκε για λίγα ακόμη λεπτά με τον πρωθυπουργό, ενθυμούμενος τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με τις αγορές ακινήτων της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Παρίσι κατά την περίοδο που όπως το ζεύγος ισχυρίζεται ήταν σε διάσταση, να απευθύνεται προς την πτέρυγα της ΝΔ και προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας σκωπτικά: «Εγώ στο Παρίσι κ. Μητσοτάκη έμεινα σε ξενοδοχείο, δεν έμεινα στο σπίτι του Βολταίρου».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε παράλληλα για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο της ΝΔ να καταθέσει δημόσια το πόθεν έσχες του στο οποίο, όπως επίσης έχει αποκαλύψει το Documento, δεν περιλαμβάνονται (πάλι με το επιχείρημα της διάστασης) τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. «Σας προκαλώ, αν έχετε την εντιμότητα να μου ζητάτε εμένα να καταθέσω στη Βουλή πράγματα, να καταθέσετε κι εσείς δημόσια το πόθεν έσχες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. «Αν δεν το καταθέσετε αύριο και περιμένετε τον Μάρτιο σημαίνει ότι κάτι έχετε να κρύψετε κ. Μητσοτάκη» κατέληξε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας σε αμηχανία τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παρακολουθήστε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 12ο λεπτό του βίντεο


Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…