Newsroom

Newsroom

Οι Αμερικανοί βλέπουν την αλήθεια που αδυνατεί να δει η Γερμανία

Η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις κι έχει επιδείξει την πολιτική βούληση για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ο υπουργός…

stiglitz 2

Η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις κι έχει επιδείξει την πολιτική βούληση για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού  μετά από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος  σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη ων συνομιλιών στις Βρυξέλλες και ότι έχει ενθαρρυνθεί από τις πληροφορίες για την επίτευξη κάποιας προόδου. Ωστόσο, θεωρεί σαφές ότι απαιτείται επιπλέον προσπάθεια, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.

Ο Τζακ Λιου υποστηρίζει ότι απαιτείται ευελιξία από όλες τις πλευρές. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης απαιτεί να δειχθεί ότι ένα πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Ο Τζακ Λιού τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και τις παγκόσμιας οικονομίας όλες οι πλευρές να επιτύχουν ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα το οποίο θα θέσει την Ελλάδα στον δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ενός βιώσιμου χρέους και της ανάπτυξης στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα, ο νομπελίστας οικονομολόγος ανάφερε πως η Γερμανία έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην Ευρώπη με τη στάση της στην ελληνική κρίση.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Αντίς Αμπέμπα, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, δήλωσε ότι το Βερολίνο έχει δείξει έλλειψη αλληλεγγύης.

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια ζώνη του ευρώ χωρίς ένα ελάχιστο αλληλεγγύης. Η κρίση αυτή έχει υπονομεύει πλήρως το κοινό όραμα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτό είναι μια καταστροφή», θεωρεί ο κ. Στίγκλιτς.

Μάλιστα, προσθέτει πως θα ήταν «παράλογο» στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να ζητηθούν «ακόμη περισσότερα» από την Ελλάδα.

«Αν η ΕΚΤ επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν και πάλι και επιτευχθεί μια συμφωνία, οι πληγές μπορεί να επουλωθούν, αλλά αν η Γερμανία καταφέρει να την χρησιμοποιήσει για να αποκλείσει την Ελλάδα, νομίζω ότι οι ζημιές θα είναι πολύ, πολύ βαθιές», συμπλήρωσε ο κ. Στίγκλιτς.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Δυτικοί κατακρίνουν την Ελλάδα για αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής .Την ίδια ώρα όμως οι Δυτικοί έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα φοροδιαφυγής … και οι ανεπτυγμένες χώρες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο υποκριτές», πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

 

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…